«Stendera» dibinātājs atklāj, kādēļ pārdevis pašmāju biznesu ķīniešiem

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone / LETA

Vietējās kosmētikas uzņēmuma «Stenders» dibinātājs un vadītājs Jānis Bērziņš (45) pēc biznesa pārdošanas Ķīnai intervijā ar žurnālu «Privātā Dzīve» pastāstīja, ka 16 gadus lolotais rūpals pārdots, jo pieņemta virkne neveiksmīgu biznesa lēmumu, kas noveda pie ieslīgšanas parādos.

«Sākām atvērt savus veikalus tālās zemēs. Viens no nepareizajiem lēmumiem, kura pieņemšanā uzticējāmies ekspertiem, bija veikals Singapūrā. Izmaksas lielas, bet ieņēmumi - ne tādi, kā plānots. Šis solis nesa diezgan lielus zaudējumus. Tad, kārtējo reizi balstoties uz ekspertu ieteikumiem, atvērām biroju, lai meklētu jaunus sadarbības partnerus Filipīnās. Taču iznākums atkal bija ļoti skumīgs,» žurnālam atklāja Bērziņš.

Viņš arī paziņoja, ka «Stendera» darbinieki atlaisti netiks un produkcijas ražošana tādā pašā kvalitātē turpināsies tepat Latvijā.

Kā jau ziņots, kopš 2017. gada 29. septembra «Stenders» vienīgais īpašnieks ir Kaimanu salās reģistrētais uzņēmums «CICC Ehealthcare Investment Fund». Tāpat jaunā sastāvā iecelta «Stenders» valde un likvidēta padome.

No pirmdienas, 2. oktobra, «Stenders» valdes priekšsēdētājas amatā iecelta Ķīnas pilsone Vu Sja (Wu Xia), bet par valdes locekļiem - Ķīnas pilsoņi Jans Gans (Yang Gang) un Džao Jans (Zhao Yang).

Tādējādi kompānijas valdē vairs nestrādā līdzšinējais vienīgais valdes loceklis Jānis Bērziņš, kā arī darbu padomē atstājuši Mārtiņš Jaunarājs, Zane Ziedone un Ieva Eglīte.

«Stenders» dibināts 2001. gadā un tā kosmētiku var iegādāties veikalos 27 pasaules valstīs, liecina informācija kompānijas mājaslapā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu