Populārākie Jaunā gada tūrisma galamērķi - Bangkoka, Berlīne un Prāga

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Populārākie galamērķi, kurp Latvijas iedzīvotāji ieplānojuši doties Jaunajā gadā, ir Taizemes, Vācijas un Čehijas galvaspilsētas Bangkoka, Berlīne un Prāga, liecina tūrisma tehnoloģiju uzņēmuma «Amadeus Latvija» apkopotie tūrisma industrijas tirgus dati.

Taizemes galvaspilsēta Bangkoka kā vieta, kur sagaidīt Jauno gadu, pašlaik izvēlēta vairāk nekā 750 reižu, seko Berlīne ar vairāk nekā 700 rezervāciju un Prāga ar aptuveni 680 rezervāciju.

Vienlaikus ceturtais populārākais ceļojuma galamērķis Jaunā gada datumos ir Milāna Itālijā, bet piektajā vietā ierindojas Apvienotās Karalistes galvaspilsēta Londona. Seko Spānijas un Itālijas galvaspilsētas Barselona un Roma, kā arī starp populāriem galamērķiem ir Spānijas kūrorts Tenerife un Francijas galvaspilsēta Parīze.

Savukārt, aplūkojot plānoto ceļojumu ilgumu, apkopotie dati liecina, ka lielākā daļa Latvijas iedzīvotāju gada nogalē izvēlējušies doties četras līdz piecas dienas ilgā atpūtā uz izvēlēto pilsētu, taču ir arī iedzīvotāji, kuri atpūtā pavadīs teju mēnesi.

«Amadeus Latvija» sadarbības partneres ceļojumu aģentūras «Latvia Tours» Atpūtas sektora vadītāja Inga Freiberga norādīja, ka Taizeme kā Jaunā gada galamērķis Latvijas iedzīvotāju vidū izvēlēts, iespējams, lai baudītu labvēlīgākus laika apstākļus, savukārt Berlīne tūristus no Latvijas Jaunajā gadā vilina ar krāšņi izrotātām ielām un pasaules līmeņa Jaungada svinībām, kas norisinās pie populārā tūrisma un kultūras objekta - Brandenburgas vārtiem. Līdzīgu viedokli viņa pauda arī par Prāgu, norādot, ka Latvijas iedzīvotāji Jaunajā gadā to izvēlas apmeklēt izrotātās pilsētas, arhitektūras un tūristu iecienīto vietu dēļ.

«Amadeus Latvija» nodrošina tūrisma industriju ar datorizētu rezervēšanas sistēmu un informācijas tehnoloģijām. Uzņēmums dibināts 1995.gadā un pieder Spānijā reģistrētajai kompānijai «Amadeus IT Group», liecina «Firmas.lv» dati. «Amadeus Latvija» apgrozījums pagājušajā gadā bija 2,743 miljoni eiro, savukārt peļņa - 631 467 eiro.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu