Azartspēļu rīkotāji pretosies Rīgas domes lēmumam

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Azartspēļu rīkotāji plāno apstrīdēt Rīgas domes lēmumu par 42 spēļu zāļu slēgšanu, aģentūrai LETA sacīja Latvijas Spēļu biznesa asociācijas (LSBA) padomnieks Arnis Vērzemnieks.

Viņš sacīja, ka par katru slēgto azartspēļu organizēšanas vietu nozares uzņēmumi sniegs prasību Administratīvajā tiesā, apstrīdot Rīgas domes lēmumu. Līdz ar to kopumā sagaidāmi 42 tiesas procesi. Nepieciešamības gadījumā uzņēmēji par šo Rīgas domes lēmumu vērsīsies arī Satversmes tiesā un Eiropas līmeņa tiesā.

Pēc LSBA aprēķiniem, 42 spēļu zāļu slēgšanas gadījumā valsts un pašvaldība nodokļos varētu zaudēt aptuveni piecus miljonus eiro gadā, savukārt darbu zaudēs aptuveni 500 spēļu zāļu darbinieku.

Tāpat asociācijas padomnieks norādīja, ka šāds lēmums varētu veicināt strauju nelegālo azartspēļu organizēšanas vietu izplatību pilsētas vēsturiskajā centrā.

«Šis lēmums parāda, ka uzņēmēji Latvijā nevar plānot investīcijas, kā arī uzņēmumu darbību ilgtermiņā. Ņemot vērā, ka vairākiem nozares uzņēmumiem starp akcionāriem ir arī citu valstu uzņēmēji, atsevišķu tirgus dalībnieku īpašnieki šobrīd vērtē iespēju aicināt savu valstu valdības vērsties pret Latviju par investīciju aizsardzības pārkāpumiem,» teica Vērzemnieks.

Jau ziņots, ka atbilstoši Rīgas domes lemtajam turpmāko piecu gadu laikā Rīgā plānots likvidēt 42 spēļu zāles - domes sēdē šogad 12.septembrī deputāti atbalstīja deviņu spēļu zāļu slēgšanu, bet trešdien - vēl 33. Attiecīgās spēļu zāles plānots slēgt, lai izpildītu Augstākās tiesas 2017.gada 24.februāra blakus lēmumu lietā par atļaujas izsniegšanu spēļu zāles atvēršanai Rīgā, kā arī, lai sakārtotu Rīgas vēsturiskā centra un tā aizsardzības zonas teritoriju. Aizliegumi neattieksies uz četru un piecu zvaigžņu viesnīcām, kā arī publiskās apbūves teritorijām.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu