Gaļas pārstrādātāja «Forevers» apgrozījums deviņos mēnešos sasniedzis 25,5 miljonus eiro

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Gaļas pārstrādes uzņēmuma SIA «Forevers» apgrozījums šī gada deviņos mēnešos sasniedzis 25,5 miljonus eiro, liecina uzņēmuma neauditētie finanšu rezultāti.

Salīdzinot ar attiecīgo laika periodu pērn, uzņēmuma apgrozījums audzis par 11%.

«Forevers» valdes loceklis Andrejs Ždans, vērtējot finanšu rādītāju kāpumu, aģentūrai LETA norādīja, ka tas panākts strādājot ar uzticamiem klientiem un sadarbības partneriem un maksimāli optimizējot ražošanas un pārdošanas izmaksas.

Tāpat uzņēmuma veikalu tīkla paplašināšana ir veicinājusi klientu skaita pieaugumu. Tomēr, izvērtējot pārdošanas rezultātus, jāņem vērā arī izejvielu cenu svārstības, kas neizbēgami ietekmēja produkta gala cenu un atsaucas arī uz apgrozījuma kāpumu. Šogad uzņēmums ir atvēris deviņus jaunus veikalus. Paredzēts, ka līdz gada beigām durvis vērs vēl līdz piecām jaunām tirdzniecības vietām, atklāja Ždans.

«Atskatoties uz situāciju nozarē šā gada deviņos mēnešos, jāatzīst, ka to raksturo dinamiskas cenu svārstības, reaģējot uz cūkgaļas iepirkuma cenām pasaules biržās, un ražotāju spēju pielāgoties mainīgajiem apstākļiem. Straujākais kāpums tika novērots vasarā, tomēr septembrī tika manītas pirmās pazīmes tam, ka cenas atkal normalizējas. Viens no iemesliem ir patēriņa sezonalitāte un dabisks pieprasījuma kritums. Otrs būtisks faktors ir globālā tirgus ietekme, respektīvi, Ķīnas politika samazināt importu no Eiropas valstīm par 25%. Ņemot vērā nozarei raksturīgo nepastāvību, uzskatu, ka mūsu kā ražotāja svarīgākais uzdevums ir nodrošināt ražošanas efektivitāti, jo tā, neatkarīgi no apstākļiem, saglabājam savu konkurētspēju, pievilcīgas produkta cenas veikalos un apmierinošus uzņēmuma darbības rādītājus,» skaidroja Ždans.

LETA jau vēstīja, ka «Forevers» pagājušajā gadā kopumā strādāja ar 31,686 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 5,2% vairāk nekā gadu iepriekš, savukārt kompānijas peļņa palielinājās par 4,6% un sasniedza 1,5 miljonus eiro.

«Forevers» reģistrēts Rīgā 1996.gadā, un tā pamatkapitāls ir 1,306 miljoni eiro. Uzņēmumam ir ražotne Rīgā, kā arī filiāles Jēkabpilī un Saldū. Ražošanas jaudas ir vairāk nekā 30 000 kilogramu produkcijas dienā. «Forevers» ražo desas, cīsiņus, kūpinājumus, kā arī svaigas gaļas produkciju. «Forevers» tirdzniecības tīklā ir 83 veikali visā Latvijā. «Forevera» vienīgais īpašnieks ar 100% kapitāldaļu ir Andrejs Ždans.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu