Vecumnieku novada pašvaldībai lietavas zaudējumus radījušas nav

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Lietavas nav radījušas zaudējumus Vecumnieku novada pašvaldībai, kas lūgusi novada teritorijā izsludināt ārkārtas situācijas lauksaimniecībā, informēja pašvaldības Sabiedrisko attiecību nodaļas redaktore Katrīna Antonova.

Pašvaldības infrastruktūra rudens lietavās cietusi nav, līdz ar to pašvaldībai nav radīti zaudējumi.

Kritiskā situācijā ilgstošo lietavu dēļ ir tieši Vecumnieku novada saimniecībās, par kurām arī pašvaldība lūgusi Zemkopības ministriju izsludināt ārkārtas situāciju, skaidroja Antonova.

Jau vēstīts, ka Vecumnieku novada dome pieprasīs Ministru kabinetam izsludināt ārkārtas situāciju lauksaimniecībā Vecumnieku novada pašvaldības administratīvajā teritorijā.

Septembrī un oktobrī ilgstošās lietavas padarīja neiespējamu labības kulšanu, dārzeņu novākšanu un ziemāju iesēšanu. Uz 16.oktobri Vecumnieku novadā nebija novākti 125 hektāri kviešu, 22 hektāri auzu, 101 hektārs miežu, kā arī ievērojams daudzums zirņu, pupu, griķu, vīķu un kartupeļu. Tāpat nav iespējams iesēt plānotos 1828 hektārus ziemāju, ir applūduši 293 hektāri zālāju un ganību.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu