«airBaltic» ar jaunajām CS300 lidmašīnām pārvadājusi vairāk nekā 500 000 pasažieru

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Jānis Škapars/TVNET

Latvijas nacionālā aviokompānija «airBaltic» ar jaunajām CS300 lidmašīnām pārvadājusi vairāk nekā 500 000 pasažieru, pavēstīja uzņēmumā.

«airBaltic» ar CS300 lidmašīnām lidojusi uz 40 galamērķiem Baltijas valstīs, Eiropā, Skandināvijā, NVS un Tuvajos Austrumos. Patlaban ceturtdaļa aviokompānijas pasažieru lido ar jaunajiem gaisa kuģiem.

«CS300 ir savā klasē modernākā reaktīvā lidmašīna, un tā uzrāda labus operatīvās darbības rezultātus. Tāpat kā visām jaunajām lidmašīnām, to ieviešana prasa papildu uzmanību saistībā ar dažādu ražotāju detaļu un sistēmu sasaisti,» pauda lidsabiedrības operatīvās vadības direktors Martins Sedlackis.

Līdz 2019.gada beigām «airBaltic» plāno saņemt visas 20 pasūtītās «Bombardier» CS300 lidmašīnas. 2021.gadā, kad «airBaltic» floti veidos tikai «Bombardier» lidaparāti, lidsabiedrībai būs viena no jaunākajām reaktīvo lidmašīnu flotēm Eiropā. Tā kā pārrunas par nākamo pasūtījumu jau notiek, aviokompānija plāno palielināt «Bombardier» CSeries floti vismaz līdz 34 lidaparātiem.

Kā ziņots, «airBaltic» augustā saņēma septīto no 20 pasūtītajām CS300 lidmašīnām. Paredzēts, ka līdz gada beigām lidsabiedrības flotē būs kopumā astoņi CS300 gaisa kuģi.

Aviokompānija apsver sadarbību ar «Bombardier» turpināt, ar CSeries lidmašīnām aizstājot pašreizējas turbopropelleru Q400 NextGen lidmašīnas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu