Asociācija: Bioloģiskās lauksaimniecības produkcijas klāsts Latvijas tirgū paplašinās

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Bioloģiskās lauksaimniecības produkcijas klāsts Latvijas tirgū arvien paplašinās, sacīja Latvijas Bioloģiskās lauksaimniecības asociācijas valdes priekšsēdētājs Gustavs Norkārklis.

«Lielveikalos bioloģiskās produkcijas klāsts pamazām palielinās, tāpat arī interneta veikalos - tiešās piegādes produkcijas klāsts. Nav tā, ka bioloģiskās lauksaimniecības produkcijas klāsts būtu dubultojies, bet zemnieki domā par to un arī pārstrādes uzņēmumi piedāvā arvien jaunus produktus,» sacīja Norkārklis.

Norkārklis teica, ka bioloģiskās lauksaimniecības produkcijas piedāvājums Latvijā kļūst arvien daudzveidīgāks, nodrošinot patērētājiem izvēles iespējas. «Patērētājiem ir iespējas izvēlēties bioloģisko pārtiku un nav vairs jāmeklē, kur tā vispār tā ir pieejama. Pārtikas grozu var piepildīt ar bioloģisko pārtiku un uzcenojums nav tik liels, kāds tas bija kādreiz,» sacīja asociācijas vadītājs.

Viņš atgādināja, ka arvien vairāk pārstrādes uzņēmumu pievēršanas bioloģiskās produkcijas ražošanai. Tāpat arī esošie ražotāji papildina produkcijas klāstu, piemēram, bioloģiskās pārtikas ražotājs «Lat Eko Food» ik gadu turpina piedāvāt jaunus produktus. Nozarē ienāk arī jauni uzņēmumi, kā piemēram, «Trikātas piens», kurš vēsturiskajā Trikātas pienotavā sācis ražot bioloģiskas izcelsmes «Zilā pelējuma sieru».

Latvijas Bioloģiskās lauksaimniecības asociācija ir dibināta 1995.gadā un ir profesionāla organizācija, kurā apvienojušies bioloģiskās lauksaimniecības produktu ražotāji, pārstrādātāji, tirgotāji un šīs kustības atbalstītāji.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu