Dūklavs: Valsts atbalsta visus plūdos cietušos lauksaimniekus, arī apdrošinātos

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Sintija Zandersone / LETA

Valsts atbalsta visus plūdos cietušos lauksaimniekus, arī apdrošinātos, šodien pēc Ministru kabineta sēdes žurnālistiem sacīja zemkopības ministrs Jānis Dūklavs (ZZS).

(Pievienots finanšu ministres komentārs pēdējās divās rindkopās.)

Uz jautājumu, kāpēc valsts kompensēs arī to plūdos cietušo zemnieku zaudējumus, kas ir apdrošināti, Dūklavs norādīja, ka «viņu ir tik maz, ka nav jēgas šo jautājumu apspriest».

Tajā pašā laikā ministrs piebilda, ka nav skaidrs, vai apdrošinātie zemnieki vispār saņems apdrošināšanas kompensācijas, tāpēc valdība lēma sniegt atbalstu visiem cietušajiem.

«Ir skaidrs, ka arī apdrošināšana nesegs visus zaudējumus, bet, ja kaut ko segs, tad tikai daļu. Domāju, ka neviens apdrošināšanā nebija minējis plūdus,» teica Dūklavs un rosināja zemniekus aktīvāk apdrošināt savus sējumus.

Vaicāts, kāpēc zemniekiem būtu jāapdrošinās, ja valsts tāpat atmaksā zaudējumus, Dūklavs uzsvēra, ka šī kompensāciju izmaksa bija vienreizēja un valsts negrasās atbalstīt zemniekus katru gadu.

«Valstij nebūs iespēja dot zemniekiem naudu par nelaimēm. Šis gads nav vienīgais, kad notiks sēšanas un pļaušanas darbi, tāpēc sējumi ir jāapdrošina. Nevar cerēt, ka valdība katru gadu piešķirs līdzekļus,» pauda zemkopības ministrs.

Finanšu ministre Dana Reizniece-Ozola (ZZS) pēc valdības sēdes žurnālistiem sacīja, ka viņa pilnībā uzticas Zemkopības ministrijas (ZM) speciālistiem, kas nopietni izvērtējuši to, kuriem lauksaimniekiem pienākas atbalsts.

«Tas, ka ir kāds ir apdrošināts, nenozīmē, ka apdrošināšanas atlīdzību ir viegli saņemt. Tāpat šādā «force majeure» gadījumā, iespējams, apdrošināšanas līgumi nemaz nav saistoši. Katrā ziņā ZM mani nav informējusi, ka būtu kāds specifisks gadījums, kad lauksaimnieks būtu apdrošināts un viņam nepienāktos valsts atbalsts,» teica ministre.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu