SEB grupas peļņa deviņos mēnešos vairāk nekā dubultojusies

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Zviedrijas banku grupas «SEB Group» tīrā peļņa pirmajos deviņos mēnešos pieaugusi līdz 13,06 miljardiem Zviedrijas kronu (1,2 miljardiem eiro), un tas ir vairāk nekā divreiz vairāk kā 6,37 miljardi eiro (660,2 miljoniem eiro) attiecīgajā laika periodā pērn, liecina grupas trešdien publicētais finanšu pārskats.

Grupa norāda, ka pasaules ekonomikā novērojams pozitīvas tendences, un spēcīgus pārliecības rādītājus aizvien vairāk apstiprina reāli fakti, jo sevišķi eirozonā, Ķīnā un Japānā, kā arī ASV, ņemot vērā situācijas uzlabošanos darba tirgū.

Tāpat banka skaidro, ka Baltijas valstīs deviņos mēnešos pieaudzis gan korporatīvo, gan mājsaimniecību aizdevumu apjoms.

Pirmajos deviņos mēnešos salīdzinājumā ar šo laika periodu pērn SEB grupas tīrie procentu ienākumi palielinājās par 6% un bija 14,7 miljardi kronu.

Grupas tīrie zaudējumi no kreditēšanas janvārī-septembrī sasniedza 703 miljonus kronu, kas ir par 1% mazāk nekā pagājušā gada pirmajos deviņos mēnešos.

SEB grupas operacionālā peļņa deviņos mēnešos bija 33,7 miljardi kronu, un tas ir par 5% vairāk nekā pirms gada.

Trešajā ceturksnī vien SEB grupas peļņa bija 4,243 miljardi kronu, salīdzinot ar 4,149 miljardiem kronu pērn. Trīs mēnešu laikā grupas tīrie procentu ieņēmumi gada izteiksmē pieauga par 9% un bija 5,08 miljardi kronu. Zaudējumi no kreditēšanas salīdzinājumā ar pagājušā gada jūliju-septembri pieauga par 44% un bija 284 miljoni kronu. Grupas operacionālā peļņa šajā periodā palielinājās par 3% - līdz 11,1 miljardam kronu.

SEB grupa sniedz universālus bankas pakalpojumus Zviedrijā, Vācijā un Baltijas valstīs – Igaunijā, Latvijā un Lietuvā. SEB grupa ir pārstāvēta arī citās Ziemeļvalstīs, Polijā, Ukrainā un Krievijā, kā arī lielākajos finanšu centros visā pasaulē.

    KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
    Svarīgākais
    Uz augšu