Vējonis: Jautājums par investoru piesaisti «airBaltic» jāskata kompleksi

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Jautājums par investoru piesaisti «airBaltic» jāskata kompleksi, pēc tikšanās ar Ministru prezidentu Māri Kučinski (ZZS) sacīja Valsts prezidents Raimonds Vējonis.

Komentējot to, ka «airBaltic» investora piesaistē tiek izskatīti konkrēti piedāvājumi un nav izslēgta arī visu valstij piederošo daļu atsavināšana, Vējonis vērsa uzmanību, ka uzņēmums nav neprivatizējamu uzņēmumu sarakstā un šāda opcija nav izslēgta. Tomēr, pēc viņa domām, jautājums ir jāskata kompleksi - kāds piedāvājums ir investoram un vai valsts ir gatava šādiem vai citādiem piedāvājumiem piekrist.

Vējonis sacīja, ka valdībā jau sen tika pieņemti lēmumi par investora piesaisti un pašlaik notiek diskusijas, lai izvērtētu izteiktos priekšlikumus. Tas, kāds būs rezultāts, ir atkarīgs no piedāvājumiem un no tā, ko un kā ir gatava darīt valdība, viņš norādīja. «Tas ir valdības lēmums un mums ir jāgaida, ko tā nolems,» sacīja Valsts prezidents.

Savukārt Kučinskis piebilda, ka vārds «privatizācija» nekad nav bijis dienaskārtībā. Lielais valdības uzstādījums ir iespējami lielāki ieguldījumi nozarē un «airBaltic» nākotnes nodrošināšanā, viņš norādīja.

«Tas, kādā veidā tiek sadalītas īpašumtiesības, ir jāvērtē kompleksi,» piebilda premjers, uzsverot, ka valdībai nav vienalga un tā skata visus piedāvājumus, lai vērtētu izredzes «airBaltic» nākotnē vēl vairāk nostiprināt.

Kā ziņots, Satiksmes ministrijas (SM) valsts sekretārs Kaspars Ozoliņš intervijā aģentūrai LETA apstiprināja, ka SM patlaban izskata jau konkrētus piedāvājumus «airBaltic» investora piesaistē un nav izslēgta arī visu valstij piederošo daļu atsavināšana.

Latvijas valstij pieder aptuveni 80% «airBaltic» akciju, bet Dānijas uzņēmējam Larsam Tūsenam pastarpināti pieder 20% akciju.

Lidsabiedrības «airBaltic» biznesa plānā «Horizon 2021» ir iekļauta papildu kapitāla piesaiste 50 miljonu eiro apmērā, lai pilnībā nodrošinātu lidmašīnu flotes nomaiņas finansējumu, kā arī turpinātu uzlabot lidsabiedrības kapitāla struktūru. Uzņēmums apliecinājis, ka negrasās vērsties pie valsts, lai prasītu papildu ieguldījumu.

Latvijas valdība ir uzstādījusi mērķi atrast lidsabiedrības stratēģisko investoru. Potenciālo ieguldītāju meklē starptautiskais finanšu konsultāciju un aktīvu pārvaldības uzņēmums «Lazard Freres».

Iepriekš Kučinskis minēja, ka sarunas par stratēģiskā investora piesaisti lidsabiedrībai «airBaltic» ir paredzētas līdz gada beigām.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu