Pārdošanā nonākusi «Skultes muiža» ar simtgadīgu ozolu parku teritorijā

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: city24.lv

Pārdošanā izlikts ģimenes viesu nams «Skultes muiža», kas ir viena no bijušās Skultes muižas baroka ansambļa ēkām un ir kultūrvēsturisks objekts. Viesu namu īpašnieks pārdod ar visām tam pieguļošajām zemes platībām (aptuveni 10 hektāri), kurās ietilpst ezers, dīķis, daļa upes, kā arī parks ar simtgadīgiem ozoliem.

Viesu nams ierīkots senās Skultes muižas pārvaldnieka ēkā, kas reiz bijusi daļa no Vidzemē pirmā baroka stila ēku kompleksa, ko 1739. gadā uzcēla Rīgas birģermeistars barons fon Šulcens. Agrākais Skultes muižas ansamblis sastāvējis no muižkungu mājas, klēts, staļļa, graudu klēts, ratnīcas, kā arī kalpu, saimes un pārvaldnieka ēkām.

Pati muižkunga māja 1910. gadā tika nopostīta. Tikmēr pārvaldnieka māja, kurā vēsturiski padomju laikā bija ierīkota pienotava, laika gaitā ieguvusi svaigus vaibstus un otro dzīvību – 2004. gadā to kapitāli atjaunoja, bet 2014. gadā restaurēja vēlreiz.

Viesu nams atrodas 60 kilometru brauciena attālumā no Rīgas (Tallinas virzienā), un tas ir gan burvīga atpūtas vieta pārīšiem, gan ideāla vieta kolektīvu pasākumu rīkošanai. Tas ietver lielu viesību zāli, pirti ar mitrumu regulējošu sistēmu, baseinu, kamīnzāli, lielu terasi, komfortablām divvietīgām istabiņām (ar 16 gultām) un 44 guļvietām bēniņos lielo pasākumu viesu izmitināšanai.

Muižas teritorijā ir milzīgs, sens parks ar simtgadīgiem kokiem, skaists kanāls ar romantisku tiltiņu, plašs zālājs sporta un atpūtas pasākumiem, telšu, ugunskura vieta, volejbola laukums, kā arī ērta mašīnu novietošana.

Plašāku informāciju par „Skultes muižu” un iegādes iespējām meklē šeit.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu