Rīgas pilsētas Būvvalde lūdz finansējumu 13 jaunu darba vietu radīšanai

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Rīgas pilsētas Būvvalde 2018.gada budžetam lūdz 694 587 eiro papildinājumu, no kuriem vairāk nekā 250 000 tūkstošus plānots novirzīt 13 jaunu darba vietu izveidei, aģentūra LETA noskaidroja domē.

Pilsētas attīstības komitejas sēdes laikā, Būvvaldes pārstāvis Inguss Vircavs skaidroja, ka no papildus piešķirtā finansējuma 41 619 eiro plānots novirzīt arhīva nodaļas vadītāja vietnieka un adresācijas nodaļas eksperta nolīgšanai. Savukārt 214 670 eiro paredzēts izlietot 11 jaunu darba vietu nodrošināšanai, kuras plānotas līdz ar Būvniecības informācijas sistēmas (BIS) darbības uzlabošanas pasākumiem.

Vircavs norādīja, ka BIS ieviešanas rezultātā būtiski palielinājies administratīvais slogs uz datu ievadi sistēmā un tagad tas aizņem nevis desmit minūtes, bet 35 vienai būvniecības iecerei. Bez papildu resursiem laikā neizskatīto iesniegumu skaits palielināsies par 25%, tādejādi ietekmējot investīciju piesaisti un apguvi.

307 420 eiro no papildus iegūtā finansējuma uzņēmums plāno izlietot e-pārvaldības tehniskā nodrošinājuma un papildu programmatūras izstrādei. Vairāk kā 29 000 eiro tiks atvēlēti divu jaunu automašīnu iegādei, 50 000 eiro aptuveni 400 vēsturisko karšu un 3 100 pētniecisko darbu arhivēšanas un skenēšanas izdevumiem, 29 950 eiro afišu stabu atjaunošanai, kā arī citiem Būvvaldes izdevumiem.

Kopējais plānotais Rīgas pilsētas Būvvaldes budžets 2018.gadā ir 4,7 miljoni eiro.

Galējo lēmumu par Būvvaldes nākamā gada budžetu pieņems Rīgas dome.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu