Ražotāja «Stenders» zaudējumi pagājušajā finanšu gadā teju seškāršojušies

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva

Kosmētikas ražotāja SIA «Stenders» zaudējumi pagājušajā finanšu gadā, kas ilga no 2016.gada 1.aprīļa līdz 2017.gada 30.martam, bija 3,582 miljoni eiro, kas ir teju sešas reizes vairāk nekā iepriekšējā finanšu gadā, bet apgrozījums bija 5,55 miljoni eiro, kas ir samazinājums par gandrīz 31%, liecina «Firmas.lv» informācija.

Iepriekšējā finanšu gadā «Stendera» apgrozījums bija 8,027 miljoni eiro, bet zaudējumi - 633 414 eiro.

Kā teikts uzņēmuma vadības ziņojumā, zaudējumu pieaugumu veicināja strauja darbības paplašināšana iepriekšējo gadu laikā, kas paredzēja lielu investīciju veikšanu, atverot jaunus veikalus un dibinot meitas uzņēmumus, kā arī produktu izstrādē un preču uzkrājumos.

Izvērtējot darbības rezultātus, pagājušajā finanšu gadā pieņemts lēmums slēgt zaudējumus radošos uzņēmumu Singapūrā un Polijā, kā arī slēgt Āzijas pārstāvniecību Filipīnās. Tāpat izbeigta sadarbība ar vairākiem franšīzes partneriem Eiropā, Tuvajos Austrumos un Āzijā, bet Krievijā tika mainīts franšīzes partneris.

Kamēr «Stendera» produktu pārdošanai Latvijā turpinājās pieaugums, Ķīnā, kas ir viens no «Stendera» lielākajiem noieta tirgiem, pārdošanas apjomi samazinājās, kas noticis preču sertifikācijas kavēšanās dēļ. Lielu slogu naudas plūsmai radīja pārdošanas apjomu samazināšanās, darbības optimizācija, pārvirzot fokusu uz peļņu nesošajiem darbības segmentiem, kā arī ar optimizāciju saistītās izmaksas, norādīts vadības ziņojumā.

Iepriekš «Stendera» bijušais līdzīpašnieks Jānis Bērziņš norādīja, ka uzņēmums «Stenders» šogad esot bijis ļoti tuvu maksātnespējai, tāpēc uzņēmuma pārdošana Ķīnas pilsoņiem piederošajam fondam «CICC Ehealthcare Investment Fund» esot bijusi teju vienīgā izeja no sarežģītās situācijas.

Aģentūra LETA jau vēstīja, ka par «Stenders» vienīgo īpašnieku kļuvis Kaimanu salās reģistrētais uzņēmums «CICC Ehealthcare Investment Fund». No 2.oktobra «Stenders» valdes priekšsēdētājas amatā iecelta Ķīnas pilsone Vu Sja (Wu Xia), bet par valdes locekļiem - Ķīnas pilsoņi Jans Gans (Yang Gang) un Džao Jans (Zhao Yang).

«Stenders» apgrozījums pagājušajā finanšu gadā, kas ilga no 2015.gada 1.aprīļa līdz šā gada 31.martam, bija 8,028 miljoni eiro, bet kompānijas zaudējumi bija 633 414 eiro apmērā. Kompānija dibināta 2001.gadā. «Stendera» kosmētiku var iegādāties veikalos 27 pasaules valstīs, liecina informācija kompānijas mājaslapā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu