Asociācija: Pieprasījums pēc jēra gaļas tuvākajos pāris gados pasaulē turpinās pieaugt

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka / LETA

Pieprasījums pēc jēra gaļas tuvākajos pāris gados pasaulē turpinās pieaugt, prognozēja Latvijas gaļas aitu audzētāju asociācijas vadītājs Guntis Gūtmanis.

«Pieprasījums pēc jēra gaļas pasaulē ik gadu palielinās,» sacīja Gūtmanis, piebilstot, ka šāda tendence ir vērojama pēdējos 5-10 gados, un arī tuvākajos pāris gados pieprasījums pēc jēra gaļas turpinās augt.

Viņš piebilda, ka pieprasījums pēc attiecīgā produkta pieaug arī Latvijā. «Arī pie mums cilvēki ik katru gadu arvien vairāk saprot to, ka jēra gaļa ir ļoti laba, veselīga un tai ir mazs tauku saturs. Jēra gaļa ir specifiska, bet cilvēki pie tās arvien vairāk pierod un to ēd. Tāpēc pieprasījums pēc tās aug arī pie mums,» teica Gūtmanis, atzīmējot, ka šī iemesla dēļ arī jēra gaļas cenām ir tendence ik gadu nedaudz augt.

Gūtmanis teica, ka Latvijas jēra gaļu būtu potenciāls realizēt tuvējos ārvalstu tirgos, kā piemēram, Vācijā. «Vācija pati saražo mazāk jēra gaļas nekā patērē, līdz ar to šī valsts ir tuvākā iespēja, kur mēs ļoti labi varam eksportēt savu produkciju,» viņš sacīja, taču atgādināja, ka Latvijas saimniecībām vēl ir jāstrādā pie tā, lai nodrošinātu nepieciešamos piegādes apmērus eksporta tirgiem.

Latvijas gaļas aitu audzētāju asociācijas vadītājs teica, ka pieaugošais pieprasījums pēc jēra gaļas visā pasaulē ir skaidrojams ar to, ka cilvēki vairāk piedomā pie veselīga uztura, kam apliecinājums ir arī pieprasījuma pieaugums pēc bioloģiskās pārtikas. «Pieprasījums pēc bioloģiskās pārtikas pasaulē un, jo īpaši, Eiropā kļūst arvien lielāks, un aitu audzēšana lielā daļā Latvijas ir tieši bioloģiska, kas, protams, ir liels pienesums bioloģiskajai nozarei,» viņš teica.

Latvijas gaļas aitu audzētāju asociācijas mērķi ir dot ieguldījumu Latvijas tautsaimniecībā, īstenojot efektīvu darbību Latvijā audzēto šķirnes aitu selekcijā, kā arī saglabāt un attīstīt Latvijā audzēto šķirnes aitu genofondu, izstrādājot perspektīvu darba plānu un veicināt sabiedrības attīstību un izglītošanu aitkopības nozarē.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu