Oktobrī platību maksājuma avansi izmaksāti 85% Lauku atbalsta dienesta klientu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens / LETA

Lauku atbalsta dienests (LAD) no 16.oktobra līdz 1.novembrim Vienotā platības maksājuma avansus izmaksājis vairāk nekā 85% klientu, informēja LAD.

LAD ir sācis arī maksājumus apgabaliem, kuros ir dabas vai citi specifiski ierobežojumi. Kopumā šogad oktobrī ir izmaksāti 95 miljoni eiro atbalsts, kas salīdzinājumā ar pagājušā gada attiecīgo mēnesi ir par 68% vairāk.

LAD informēja, ka Vienotā platības maksājuma avansa atlikušo daļu plānots izmaksāt līdz šā gada beigām.

Tāpat dienestā informēja, ka no šodienas LAD klienti saņems arī bioloģiskās lauksaimniecības atbalsta avansu, bet decembrī - atbalsta maksājums par zaļināšanu.

Jau ziņots, ka 16.oktobrī LAD sāka izmaksāt Vienotā platības maksājuma un maksājuma par apgabaliem, kuros ir dabas vai citi specifiski ierobežojumi, avansus.

Vienotā platību maksājuma finansējums 2017.gadā, salīdzinot ar iepriekšējo gadu, ir palielinājies par 14%, un provizoriskā atbalsta likme ir aptuveni 68 eiro par hektāru, tajā skaitā avansa maksājumā tika izmaksāti apmēram 47 eiro par hektāru. Aprēķinot gala maksājumu, attiecīgā summa vēl tiks koriģēta atkarībā no kopējās atbalstam apstiprinātās platības. Maksājuma apgabaliem, kuros ir dabas vai citi specifiski ierobežojumi, likmes šogad saglabājušās nemainīgas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu