OCTA deviņos mēnešos apdrošinātājiem rada zaudējumus € 7 miljonu apmērā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Kaspars Meinerts/TVNET

Latvijas apdrošināšanas sabiedrību zaudējumi no transportlīdzekļu īpašnieku obligātās civiltiesiskās atbildības (OCTA) apdrošināšanas šogad deviņos mēnešos bija 7,045 miljoni eiro, kas ir par 21% mazāk nekā 2016.gada attiecīgajā periodā, aģentūrai LETA pavēstīja Latvijas Transportlīdzekļu apdrošinātāju birojā (LTAB).

«OCTA nozares zaudējumi šogad deviņos mēnešos, salīdzinot ar pērnā gada līdzīgu periodu, samazinājušies par 21%, tomēr zaudējumu apmērs joprojām ir vairāk nekā septiņi miljoni eiro. Zaudējumu samazinājums saistīts lielākoties ar apdrošinātāju darbības efektivitātes uzlabojumiem, kā arī nopelnīto prēmiju pieaugumu,» sacīja LTAB valdes priekšsēdētājs Jānis Abāšins.

LTAB dati arī liecina, ka 2017.gada deviņos mēnešos saistībā ar šogad un iepriekšējo gadu zaudējumu pieteikumiem ir pieņemts 34 431 lēmums par apdrošināšanas atlīdzību izmaksu par kopējo summu 34,598 miljoni eiro, kas ir par 5,1% vairāk nekā 2016.gada deviņos mēnešos. Tostarp par Latvijā notikušajiem ceļu satiksmes megadījumiem šogad deviņos mēnešos ir pieņemti 31 678 lēmumi par kopējo atlīdzību summu 27,262 miljoni eiro, bet par ārvalstīs notikušajiem ceļu satiksmes negadījumiem pieņemto 2753 lēmumi par kopējo atlīdzību summu 7,335 miljoni eiro.

Savukārt apdrošinātāju nopelnīto prēmiju apmērs veidoja 36,252 miljonus eiro, kas ir par 2% vairāk nekā 2016.gada deviņos mēnešos.

Pagājušā gada deviņos mēnešos Latvijas apdrošinātāju zaudējumi no OCTA apdrošināšanas bija 8,917 miljoni eiro.

Latvijā OCTA apdrošināšanu piedāvā 10 risku apdrošināšanas kompānijas.

LTAB nodrošina OCTA apdrošināšanas sekmīgu darbību valstī. OCTA Latvijā tika ieviesta 1997.gadā, lai nodrošinātu ceļu satiksmes negadījumā cietušo trešo personu interešu aizsardzību. Sākotnēji birojs darbojās Finanšu ministrijas pakļautībā, bet kopš 2004.gada tā ir neatkarīga institūcija.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu