«Apple» ceturkšņa peļņa pieaugusi par 19%

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

ASV informācijas tehnoloģiju gigants «Apple Inc.» pagājušajā biznesa gada ceturtajā ceturksnī, kas noslēdzās septembrī, strādāja ar 10,7 miljardu dolāru (9,2 miljardu eiro) tīro peļņu, un tas ir par 19% vairāk nekā attiecīgajā laika periodā pirms gada, teikts uzņēmuma piektdien publiskotajā paziņojumā.

Peļņu veicinājis tirdzniecības apjoma pieaugums par 12% - līdz 52,6 miljardiem dolāru.

Tikmēr biznesa gadā kopumā «Apple» peļņa pieaugusi par 5,8% un sasniegusi 38,35 miljardus dolāru, bet pārdošanas apjoms veidojis 229 miljardus dolāru, kas ir par 6,3% vairāk nekā pirms gada.

Piektdien aptuveni 50 valstīs visā pasaulē tirdzniecībā nonāk uzņēmuma jaunākais viedtālruņa «iPhone» modelis - «iPhone X».

Viedtālrunim «iPhone X» ir 5,8 collu ekrāns no malas līdz malai (edge-to-edge screen), lietotāja sejas atpazīšanas tehnoloģija ierīces atbloķēšanai, un uzlabots «supertīklenes» displejs ar uzlabotu grafiku un izšķirtspēju, kā arī bezvadu uzlādes iespēja.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu