«Tallink» pārvadāto pasažieru skaits starp Rīgu un Stokholmu oktobrī pieaudzis par 26,5%

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Jānis Škapars/TVNET

Igaunijas prāmju operators «Tallink Grupp» šogad oktobrī maršrutā starp Rīgu un Stokholmu pārvadāja 58 287 pasažierus, kas ir par 26,5% vairāk nekā pagājušā gada attiecīgajā mēnesī, liecina kompānijas paziņojums Tallinas biržai.

Salīdzinājumā ar 2016.gada oktobri šogad šajā mēnesī pārvadāto pasažieru skaits pieaudzis visos «Tallink» tirgus segmentos, izņemot maršrutā starp Somiju un Zviedriju, bet kopumā ar kompānijas prāmjiem pagājušajā mēnesī pārvadāto pasažieru skaits sasniedza 808 383, kas ir par 0,5% vairāk nekā pirms gada.

Tostarp pārvadāto pasažieru skaits prāmju reisos starp Igauniju un Zviedriju oktobrī palielinājies par 5,7% un sasniedzis 79 831. Pārvadājumos starp Igauniju un Somiju «Tallink» pakalpojumus oktobrī izmantoja 422 344 pasažieri, kas ir par 0,1% vairāk nekā pagājušā gada septembrī, bet starp Somiju un Zviedriju pārvadāto pasažieru skaits oktobrī bija 247 921, kas ir kritums par 5%.

«Tallink» pārvadāto kravu apmērs oktobrī salīdzinājumā ar šo mēnesi pērn pieauga par 15,9% - līdz 34 989 kravas vienībām, bet pārvadāto pasažieru transportlīdzekļu skaits samazinājies par 2,3% - līdz 90 104 spēkratiem.

Satiksmi starp Rīgu un Stokholmu «Tallink» sāka 2006.gada aprīlī. «Tallink Grupp» no 2014.gada 7.augusta nolēma samazināt reisu skaitu maršrutā Rīga-Stokholma, un reisi tajā notika reizi divās dienās, starp Rīgu un Stokholmu kursējot vienam prāmim «Isabelle». Tomēr kopš pagājušā gada decembra vidus maršrutā kursē arī «Romantika» un līdz ar to līnijā atkal nodrošināta prāmju satiksme katru dienu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu