«ABLV Bank» iegūst netiešu līdzdalību kompānijās «MV Bonay» un «MV Bonita»

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

«ABLV Bank» ieguvusi netiešu līdzdalību kompānijās SIA «MV Bonay» un SIA «MV Bonita», teikts bankas sniegtajā informācijā biržai «Nasdaq Riga».

Bankas pārstāvji vēsta, ka novembra sākumā ir nodibinātas divas jaunas sabiedrības holdingkompānijas «AmberStone Group» sastāvā - «AmberStone Group» meitaskompānija SIA «AmberStone Shipping» nodibinājusi kompāniju «MV Bonay» ar pamatkapitālu 162 000 eiro un «MV Bonita» ar pamatkapitālu 138 000 eiro. Abas sabiedrības pilnībā pieder «AmberStone Shipping», un to pamatdarbības veids ir jūras kravu pārvadājumi.

Līdz ar to «ABLV Bank» ir ieguvusi netiešu būtisku līdzdalību jaundibinātajos uzņēmumos ar «AmberStone Group» starpniecību, kurā «ABLV Bank» pieder 24,28% akciju.

«AmberStone Group» ir 2013 gadā dibināta holdingkompānija, kura pārvalda meitassabiedrības un asociētās sabiedrības dažādās nozarēs. «AmberStone Group» ir 104 akcionāri, no kuriem lielākais akcionārs ir «ABLV Bank».

Holdingkompānijai pieder 75% «Vaiņode Agro Holding», 60% «Orto klīnika», 22,66% «Grindeks», 100% «ASG 1», 90% «ASG 2», 100% «ASG 3», 100% «AmberBirch», 100% «AmberStone Hotels», 100% «MV Bon Vivant», 100% «AmberStone Shipping» un 100% «ASG 5» kapitāldaļu.

Pēc aktīvu apmēra «ABLV Bank» ir otra lielākā banka Latvijā. Bankas lielākajiem akcionāriem - Oļegam Fiļam, Ernestam Bernim un Nikai Bernei - uz tiešas un netiešas līdzdalības pamata pieder 87,03% no bankas pamatkapitāla.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu