Uzņēmums: Zivju apstrādē sekmīgi var iegūt speciālistus, apmācot zemāk kvalificētus darbiniekus

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Zivju apstrādē, apmācot zemāk kvalificētus darbiniekus, sekmīgi var iegūt speciālistus, aģentūrai LETA sacīja zivju apstrādes uzņēmuma «KH Select», kas pārstrādā lašus un lašveidīgās zivis, ražošanas vadītājs Jānis Beitāns.

Viņš atzina, ka zivju apstrādes nozarē tāpat kā citās jomās Latvijā viena no problēmām ir darbaspēka trūkums. Taču nevar izdalīt konkrētu darbu darītājus, kuru trūktu visvairāk. Viens no veidiem, kā šo problēmu risināt, ir zemāk kvalificētus darbiniekus pašiem apmācīt, tādējādi ar laiku iegūstot speciālistus.

«Caur tiem zemāk kvalificētajiem darbiniekiem izaugsmes gaitā var iegūt arī speciālistus. Mums ir tādi cilvēki, kas uzņēmumā sākuši darbu kā zemu kvalificēti strādnieki, bet gadu gaitā ir kļuvuši par darba vadītājiem. Tā kā izaugsme ir iespējama, arī sākot kaut ko no sākuma, ja ir vēlme mācīties, pakāpeniski apgūstot zināšanas un audzējot iemaņas,» teica Beitāns, piebilstot, ka «KH Select» paši apmāca darbiniekus, kuriem darba gaitā tiek sniegtas specifiskas zināšanas, kuras pieredzes gaitā pilnveidojas.

Pēc viņa teiktā, uzņēmumā šobrīd ir 140 darbinieki, kuri nāk no Ādažiem un tuvākās apkārtnes 50 kilometru rādiusā ap Ādažiem, piemēram, Vangažiem.

Informācija «Firmas.lv» liecina, ka 2016.gadā «KH Select» strādāja ar 17,248 miljonu eiro apgrozījumu un 144 527 eiro peļņu.

«HK Select» ir reģistrēts 2004.gadā un kompānijas pamatkapitāls ir 1,212 miljoni eiro. Uzņēmuma lielākais īpašnieks ir Dānijā reģistrētais uzņēmums «Hova Holding ApS» (49%), bet 32,11% kompānijas kapitāldaļu pieder Dānijas uzņēmumam «Hans Moller Holding ApS» un atlikušie 18,89% kapitāldaļu pieder Dānijas privātpersonai Hansam Molleram Rasmusenam.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu