«Swedbank» vadītājs: Digitālā revolūcija finanšu nozarē rada arvien būtiskākas izmaiņas

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens / LETA

Finanšu nozare jau labu laiku piedzīvo digitālo revolūciju, tomēr tās apjomi kļūst lielāki un izmaiņas nākotnē būs arvien būtiskākas, šodien finanšu nozares pārstāvju diskusijā par digitālo transformāciju un tās radītajām iespējām uzņēmumiem un iedzīvotājiem sacīja «Swedbank» vadītājs Latvijā Reinis Rubenis.

«Jau labu laiku runājam par to, ka finanšu nozare iet cauri digitālajai revolūcijai, tomēr līdz šim izmaiņas skāra iekšējos procesus, tās notika tradicionālās bankas modeļa ietvaros. Turpmāk šīs izmaiņas būs būtiskākas, izies ārpus bankas sienām,» sacīja Rubenis.

Viņš piebilda, ka jaunās ēras priekšā «Swedbank» grib būt proaktīva un piedalīties notiekošajā, tāpēc atklājusi platformu sadarbībai ar finanšu tehnoloģiju jeb «fintech» uzņēmumiem.

«Jaunā platforma ir iespēja ikvienam attīstītājam, «fintech» uzņēmumam, sadarbības partnerim strādāt kopā ar mums, lai radītu jaunus produktus, kas uzlabotu klientu pieredzi. Latvija ir ļoti laba vieta šādai platformai, jo mums ir zinoši cilvēki, pieteikoši liela klientu bāze, tajā pašā laikā tirgus ir neliels, un tā ir laba vieta, kur izmēģināt produktus, ko pēcāk varētu piedāvāt pasaulei,» sacīja Rubenis.

Kā ziņots, «Swedbank» atklājusi Atvērto sadarbības platformu jeb «Open Banking», aicinot «fintech» uzņēmumus un citas ieinteresētās puses kopīgi radīt jaunus risinājumus klientu ērtībai un biznesa efektivitātei. Atvērtā sadarbības platforma «www.swedbank.com/openbanking» tiks pastāvīgi pilnveidota un papildināta ar jaunu funkcionalitāti.

Atvērtajā sadarbības platformā cita starpā «Swedbank» izveidojusi arī «smilšukastes» vidi, kura jebkuram interesentam nodrošina tehnoloģisku iespēju drošā testa vidē izmēģināt jaunus, inovatīvus risinājumus, kuri ar laiku varētu tikt piedāvāti bankas klientiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu