«Rakstnieku poliklīnika» pārtrauc darbību un piesaka maksātnespēju

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

SIA «Rakstnieku poliklīnika» pārtrauc darbību un piesaka maksātnespēju, aģentūrai LETA apstiprināja uzņēmuma valdes locekle Baiba Rozanova.

Poliklīnikas darbu pārtraukusi 1.novembrī, bet maksātnespēja pieteikta 9.novembrī.

Maksātnespējas pieteikums iesniegts Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesā.

Rozanova teica, ka patlaban nevar atklāt to, kas pieteikumā minēts, taču norādīja, ka tādā situācijā, kādā uzņēmums nonācis, vairs nav bijis iespējams izdzīvot.

Vēl bez strīda starp «Rakstnieku poliklīniku» un valsts institūcijām par telpu īres līguma nepagarināšanu uzņēmuma situāciju pasliktinājis tas, ka pērn to atstāja divas ģimenes ārstes, kuras poliklīnikai bija nodrošinājušas ievērojamu pacientu plūsmu. Šis lēmums no aizgājušajām ģimenes ārstēm bijis vienpusējs.

Līdz ar to tika pārtraukts līgums starp Nacionālo veselības dienestu (NVD) un «Rakstnieku poliklīniku», tādējādi tika zaudēts valsts deleģētais pasūtījums veselības aprūpes pakalpojumiem, un tas savukārt samazināja jau līdz tam ievērojami sarukušo pacientu daudzumu.

Izvērtējot situāciju, kad poliklīnikā praktiski gandrīz nekas vairs neesot noticis, un uzņēmuma vadība neredz, ka situācija varētu strauji uzlaboties, akcionāri lēmuši par maksātnespējas pieteikumu.

LETA jau ziņoja, ka strīdus situācija publiskajā telpā starp «Rakstnieku poliklīniku» un VAS «Valsts nekustamie īpašumi» (VNĪ) izskanēja pērn pavasarī, kad poliklīnika no VNĪ puses saņēma atteikumu pagarināt telpu nomas līgumu, atsaucoties uz likuma normu par 12 gadiem kā maksimālo telpu iznomāšanas termiņu, ja vien ēkā nav veikti būtiski ieguldījumi. Šis termiņš noslēdzās pērn februārī.

Taču VNĪ rīcībā nav dokumentu, kas apliecinātu, ka «Rakstnieku poliklīnika» ir veikusi nepieciešamus un derīgus ieguldījumus, kuri saskaņoti ar iznomātāju un kas varētu kalpot par pamatu nomas līguma pagarināšanai. Ievērojot ēkas Raiņa bulvārī 27 lietošanas mērķi, kā arī ēkas valdītāja Veselības ministrijas nostāju, VNĪ arī turpmāk plāno saglabāt ēkas izmantošanu tikai un vienīgi veselības aprūpes funkcijai, nosakot, ka nākamajam nomniekam, atbilstoši valstī noteiktajiem normatīviem, ir jānodrošina ārstniecības iestādes vides pieejamība.

«Rakstnieku poliklīnika» uzskata, ka VNĪ atteikums pagarināt telpu nomas līgumu ir juridiski nepamatots. Pēc «Rakstnieku poliklīnikas» vadības domām, VNĪ nekorekti interpretē Ministru Kabineta noteikumus par publiskas personas mantas iznomāšanas kārtību, kā rezultātā juridiski nepamatots ir atteikums pagarināt telpu nomas līgumu ar «Rakstnieku poliklīnika».

«Rakstnieku poliklīnikas» īpašnieki ir Rozanova (33,12%), Daumants Lūsis (28,74%), Līga Reisone (11,86%), Latvijas Rakstnieku savienība (10,18%), SIA «Veselības centrs 4» (9,66%) un SIA «Latvijas Universitātes Optometrijas centrs» (6,44%).

«Rakstnieku poliklīnika» 2016.gada strādāja ar 343 882 eiro apgrozījumu un cieta 3292 eiro zaudējumus, liecina «Firmas.lv» informācija.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Svarīgākais
Uz augšu