Eksperts: Dzīvokļu cenu atšķirība starp metropoli un reģioniem ir vairāk nekā 10 reizes

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka / LETA

Latvijā dzīvokļu cenu atšķirība starp metropoli un reģioniem ir ļoti krasi izteikta un cenas var atšķirties vairāk nekā 10 reizes, Latvijas Nekustamo īpašumu darījumu asociācijas LANĪDA Profesionāļu klubā sacīja «Arco Real Estate» valdes loceklis un Vērtēšanas nodaļas vadītājs Māris Laukalējs.

Novērots, ka Rīgai tuvējiem reģioniem, Jūrmalai, Jelgavai, Ogrei, ka arī Cēsīs un Valmierā kvadrātmetra vērtība ir no 465 līdz 3500 eiro ar tendenci uz pieaugumu, bet citās lielās pilsētās kā Liepājā vai Daugavpilī šie skaitļi ir ļoti zemi - nesasniedz pat 300 eiro par kvadrātmetru.

Lai gan pērn Rēzeknē novērots neliels vērtības kāpums, arī Daugavpilī nedaudz palielinājusies darījumu aktivitāte, to eksperts skaidroja ar peļņā uz ārzemēm aizbraukušo iekrātajiem līdzekļiem, kas tagad tiekot ieguldīti, jo iegādāties dzīvokļus par kvadrātmetra cenu 240 eiro, ir izdevīgi. Citās Latvijas mazajās pilsētās kvadrātmetra cena ir vēl zemāka: 85-120 eiro par kvadrātmetru.

«Jaunie projekti šobrīd tiek attīstīti tikai Rīgā, Pierīgā un Jūrmalā, ārpus Rīgas redzam, ka attīstītāji nav gatavi attīstīt šādus projektus pārdošanai. Iespējams, nākotne tiem būtu kā īres objektiem, lai gan dažos jaunos projektos Liepājā, Daugavpilī un Rēzeknē ir bijuši darījumi, kur cena tuvojas pat 700-1000 eiro par kvadrātmetru,» piebilda Laukalējs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu