Tehnoloģiju un «start-up» festivālā «Digital Freedom Festival» būs ap 100 nozares ekspertu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Digital Freedom Festival

Otrajā tehnoloģiju un «start-up» festivālā «Digital Freedom Festival» novembra beigās piedalīsies vairāk nekā 100 nozares ekspertu, informēja pasākuma pārstāve Inga Tauriņa.

Festivāls norisināsies uz sešām skatuvēm, uz kurām eksperti no visas pasaules diskutēs par jaunākajiem atklājumiem tehnoloģiju jomā un to ietekmi uz «start-up» uzņēmumiem, korporācijām, politiku un dzīvesstilu. Galvenās festivālā aplūkotās tēmas būs mākslīgais intelekts, viedās pilsētas, kiberdrošība, zaļās tehnoloģijas, finanšu tehnoloģijas jeb «fintech» un digitālā detoksikācija jeb «digital detox».

Festivālu atklās Latvijas Valsts prezidents Raimonds Vējonis. Uz festivāla galvenās skatuves ar runām uzstāsies pasaulē vadošās domnīcas «Singularity University» NASA izpētes centra Silīcija ielejā, ASV, dibinātāja Katrīna Mironuka, NATO Kiberdrošības centra vadītāja Merle Maigre un Lielbritānijas uzņēmuma «Brandwidth» inovāciju vadītājs Dīns Džonsons, kurš interaktīvā prezentācijā demonstrēs trauslo robežu starp cilvēku un mašīnu. Tāpat uzaicinātie tehnoloģiju entuziasti diskutēs par pilsētu, morāles un komunikācijas nākotni.

«Lattelecom Open Stage» eksperti meklēs sadarbības iespējas starp «start-up» uzņēmumiem un korporācijām. Uz skatuves norisināsies diskusijas par mākslīgā intelekta nākotni, kur uzstāsies Nīderlandes mākslīgā intelekta akseleratora «Rockstart» programmu direktors Marjels Kvekels un Igaunijas uzņēmuma «SIFR AB» līdzdibinātājs un vadītājs Tāvs Tammiste. Vienlaikus SIA «Lattelecom» pārstāvji prezentēs arī «Latvijas e-indeksu» - valsts iestāžu un pašvaldību e-vides novērtējumu, kurā analizēts, cik aktīvi valsts iestādes un pašvaldības izmanto mūsdienu tehnoloģiju piedāvātos risinājumus, lai uzlabotu pakalpojumu kvalitāti un pieejamību iedzīvotājiem un uzņēmumiem.

«Norvic Investors Lounge» skatuves galvenā tēma būs finanšu tehnoloģijas, un tajā uzstāsies Eiropas Komisijas «Start-up» un inovāciju daļas vadītājs Pēteris Zilgalvis, Lielbritānijas uzņēmuma «Transferwise» attiecību vadītāja ar valsts institūcijām Flora Kolemana un daudzi citi, tostarp, bloka ķēžu tehnoloģijas jeb «blockchain» un kriptovalūtas speciālisti.

Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras skatuvē «Magnetic Latvia Business Center» pieredzē dalīsies Latvijas veiksmīgie «start-up» uzņēmēji, bet uz «Green Innovation Lounge» skatuves notiks diskusijas par zaļajām tehnoloģijām un to spēju saglābt planētu.

Savukārt uz «Lifestyle Lounge» skatuves eksperti pievērsīsies dzīvesstila izmaiņām tehnoloģiju laikmetā, mākslas un tehnoloģiju sinerģijām modes un pārtikas nākotnei.

Festivāla laikā notiks arī pieci konkursi «start-up» uzņēmējiem («start-up pitch»), kurus rīkos pasaulē vadošais ASV akselerators «500 Start-ups», Nīderlandes mākslīgā intelekta akselerators «Rockstart», Latvijas Biznesa enģeļu asociācija (LatBAN), Eiropas inovāciju iniciatīva «Climate- Kic» un projekts «EstLat Accelerate».

Pilnu festivāla programmu iespējams aplūkot «Digital Freedom Festival» oficiālajā mājaslapā.

«Digital Freedom Festival» līdzdibinātāja Dagnija Lejiņa pauž gandarījumu, ka festivālā dalību apstiprinājuši jau 1000 dalībnieku no 25 pasaules valstīm, tostarp vairāk nekā 100 «start-up» kompānijas. «Divās dienās ikviens varēs sajust «pasaules elpu» par jaunāko tehnoloģiju jomā. Mēģināsim aizsteigties notikumiem priekšā un diskutēsim, kā tehnoloģijas mums var palīdzēt biznesu, valsti un, jā, arī personiskās dzīves kvalitātes latiņu pacelt nākamajā attīstības un uzrāviena līmenī, kā mums visiem kļūt ieguvējiem no tehnoloģiskās revolūcijas,» norāda Lejiņa.

Savukārt ekonomikas ministrs Arvils Ašeradens (V) pauž gandarījumu, ka Latvijā norit tāds vērienīgs tehnoloģijām veltīts pasākums kā «Digital Freedom Festival», jo tehnoloģijas ir valstu, pilsētu un ikviena indivīda rītdiena. «Spēja attīstīt tehnoloģiju prasmes, veicināt «start-up» uzņēmējdarbībai labvēlīgu vidi, radīt sinerģiju starp jaunuzņēmumiem un korporācijām lielā mērā noteiks Latvijas konkurētspēju nākotnē. Kā mazai valstij mums ir iespēja būt dinamiskākiem, radošākiem un atvērtākiem jaunām idejām - tā ir iespēja, kas jāizmanto,» uzsver Ašeradens.

Kā ziņots, otrais «Digital Freedom Festival» norisināsies Rīgā no 27.novembra līdz 28.novembrim.

Konferenci organizē «Digital Freedom Festival» domubiedru grupa, kā arī reputācijas vadības kompānija «Lejiņa&Šleiers».

    KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
    Svarīgākais
    Uz augšu