Jūrmalā tūristu skaits deviņos mēnešos pieaudzis par 22%

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Paula Čurkste/LETA

Jūrmalā tūristu skaits šogad deviņos mēnešos pieaudzis par 22%, salīdzinot ar attiecīgo periodu pērn, pavēstīja Jūrmalas domē, atsaucoties uz Centrālās statistikas pārvaldes jaunākajiem datiem.

Domē informēja, ka lielāko ārvalstu tūristu daļu kūrortpilsētā veido viesi no Krievijas - 22%, Lietuvas - 11%, kā arī Igaunijas, Vācijas, Somijas, Baltkrievijas un Zviedrijas. Vienlaikus 31% no kopējā viesu skaita ir vietējie ceļotāji.

Salīdzinājumā ar pagājušā gada attiecīgo periodu vietējo viesu skaits Jūrmalā pieaudzis par 28%. Savukārt starp apkalpotajiem ārvalstu viesiem lielākais pieaugums bijis no Vācijas (2,1 reizi), Zviedrijas (par 46%), Lietuvas (par 27%), Izraēlas (par 27%) un Polijas (par 24%).

Tajā pašā laikā visilgāk kūrortpilsētā uzturējušies viesi no Baltkrievijas - vidēji 8,75 diennaktis, seko viesi no Izraēlas, uzturoties pilsētā vidēji 5,8 diennaktis, savukārt tūristi no Krievijas, Vācijas un Latvijas uzturējušies Jūrmalā 3-4 diennaktis. Tūristi no Skandināvijas valstīm, Apvienotās Karalistes, Polijas un Ukrainas kūrortpilsētā pamatā viesojušies divas diennaktis, bet viesi no Lietuvas, Igaunijas un Uzbekistānas pilsētā uzturējušies vidēji 1-1,5 diennaktis.

Jūrmalas pilsētas domes Tūrisma nodaļas vadītāja Gunta Ušpele norādīja, ka joprojām viesu skaita pieaugums vērojams no tām valstīm, kurās Jūrmalas pilsēta veikusi mērķtiecīgas tūrisma mārketinga aktivitātes. «Krasais Vācijas tūrisma tirgus pieaugums skaidrojams ar kūrortārstniecības programmu konkurētspēju kvalitātes, pakalpojumu dažādības un cenu līmeņa ziņā. Šos pakalpojumus Jūrmalas kūrorta ārstniecības iestādēs izmanto arvien vairāk Vācijas senioru. Savukārt viesu skaita pieaugumu no Izraēlas ir sekmējusi jaunu tiešo avioreisu atklāšana,» viņa sacīja.

Tāpat Ušpele atzīmēja, ka tūristi pamatā izvēlas Jūrmalu, lai izmantotu pilsētā piedāvātos kūrortārstniecības un spa pakalpojumus, kā arī, lai apmeklētu konferences un seminārus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu