«European Lingerie Group» šogad un nākamajā gadā plāno darbības apmērus palielināt par 5-10%

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Sintija Zandersone / LETA

Grupa «European Lingerie Group» (ELG), kura apvieno Latvijas tekstilmateriālu ražotāju «Lauma Fabrics» un Vācijas veļas ražošanas un tirdzniecības uzņēmumu «Felina», šogad un nākamajā gadā plāno darbības apmērus palielināt par 5-10%, prognozēja ELG padomes locekle Baiba Ģēģere.

Viņa sacīja, ka pašlaik grupas ieņēmumi ir apmēram 70 miljoni eiro gadā, tajā skaitā 30-35 miljonus eiro veido «Lauma Fabrics» apgrozījums, bet apmēram 40 miljonus eiro - «Felina».

Savukārt ELG valdes priekšsēdētājs Peters Partma (Peter Partma) uzsvēra, ka pašlaik uzņēmumi fokusējas uz eksporta apmēru palielināšanu. «Eiropas lielākie apakšveļas tirgi ir Krievija un Vācija. Mums ir spēcīgas pozīcijas abos šajos tirgos un no šī viedokļa mūsu atrašanās Latvijā ir izcili laba. Mēs gribam turpināt savu izaugsmi Eiropā. Latvijā mēs pašlaik pārdodam tikai 7% no produkcijas un tas nozīmē, ka esam ļoti orientēti uz eksportu un eksporta tirgu paplašināšanu. Kā jau minēju, pašlaik mūsu lielākais noieta tirgus Eiropā ir Vācija, bet es ļoti ceru, ka pēc dažiem gadiem mēs varēsim teikt, ka arī Spānija, Lielbritānija un Francija mums ir kļuvuši par ļoti nozīmīgiem tirgiem,» viņš sacīja, piebilstot, ka lielākā izaugsme klientu skaita ziņā pašlaik ir sagaidāma Vācijas, Beniluksa valstu un Francijas tirgos.

Tāpat Partma atzīmēja, ka pēc rubļa devalvācijas atkopies Krievijas tirgus. «Pašlaik Krievijas tirgus ir veselīgs un augošs. Mēs redzam pieprasījuma kāpumu, tādēļ par pozīcijām šajā tirgū pašlaik jūtamies droši,» viņš uzsvēra.

Partma arī norādīja, ka par pozīcijām Eiropas tirgos grupa jūtas pārliecināta, jo tajā esošie uzņēmumi spēj piedāvāt ražošanas ciklu no izejmateriāliem līdz gataviem veļas izstrādājumiem. «Šīs zināšanas un prasmes mūs padara unikālus un tādēļ mēs esam pārliecināti par savu stabilo vietu tirgū,» viņš teica.

Vienlaikus Partma atzīmēja, ka svarīgas būs tekstilmateriālu ražošanas inovācijas, jo arvien specifiskākas kļūst prasības veļas materiāliem. «Arvien lielāks uzsvars tiek likts uz to, lai jūs justos komfortabli, un līdz ar to arvien vairāk sāk atšķirties dažādiem mērķiem domātās veļas materiāli. Pilnīgi atšķirīgas prasības ir naktsveļai, sporta un ikdienas veļai. Šī segmentācija aizvien palielinās,» sacīja ELG valdes priekšsēdētājs.

Tāpat viņš norādīja, ka uzņēmumā «Felina», kas strādā ar apakšveļas zīmoliem «Felina» un «Conturelle», tiks domāts par produkcijas dažādošanu. «Iespējams, mēs pašlaik esam vieni no pirmajiem Eiropā, ja runājam par tādām pozīcijām kā kvalitāte un ērtums. Tas savukārt nozīmē, ka mēs varam ieiet arī citos veļas segmentos, kuros pašlaik neesam pārstāvēti. Piemēram, ražot veļu jauniešiem vai sākt darboties peldkostīmu segmentā,» minēja Partma.

Savukārt Ģēgere atzina, ka ELG ir izdevīga pašreizējā tendence tirgū, kad arvien vairāk ražotāju pārceļ atpakaļ uz Eiropu savulaik Āzijā izvietotās ražotnes. «Inflācija un atalgojuma kāpums Āzijā ir darījis savu un arī tur saražotais kļūst dārgāks. Tāpat piegādes laiks pircējiem no Āzijas var būt pat 8-10 mēnešus garš, un tas neatbilst Eiropas prasībām. Tādēļ pašlaik mēs redzam, ka daudzi Eiropas apakšveļas ražotāji pārceļ darbību atpakaļ. Turklāt tas nebūt nenozīmē, ka tie atgriežas Rietumeiropā. Tā var būt arī Bulgārija, Rumānija, Ukraina. Tas viss atrodas mūsu grupas uzņēmumu darbības zonā. Tas mums ir ļoti izdevīgi un mēs no tā tikai iegūstam,» viņa sacīja.

«European Lingerie Group» īpašnieki ir Indreks Rahumā un Džons Bonfīlds. Iepriekš holdingkompānija saucās «Lauma International», bet pēc Vācijas uzņēmuma «Felina» iegādes šā gada vasarā, holdingkompānijas nosaukums mainīts.

Tekstilmateriālu ražošanas uzņēmuma SIA «Lauma Fabrics» apgrozījums 2016.gadā bija 32,349 miljoni eiro, kas ir par 10,8% vairāk nekā gadu iepriekš, savukārt uzņēmuma peļņa pieauga par 67,7% un bija 2,585 miljoni eiro, liecina «Firmas.lv» informācija.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu