Pieprasījums pēc pirotehnikas iedzīvotāju vidū valsts svētkos nekad nav bijis liels

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Flickr/Abhinav Deb

Pieprasījums pēc pirotehnikas Latvijas iedzīvotāju vidū valsts svētkos nekad nav bijis liels, atzina aptaujātie pirotehnikas tirgotāji.

Pirotehnikas uzņēmuma «Aldi» valdes priekšsēdētājs Aldis Zārbergs pastāstīja, ka šogad tāpat kā citus gadus iedzīvotāju vidū nav liels pieprasījums pēc pirotehnikas, jo cilvēki pārsvarā izvēlas vērot uguņošanu, kuru svētku laikā nodrošina pašvaldības. «Pārsvarā 80% pirotehnikas tiek pārdots decembra beigās, bet pārējos 20% var mierīgi sadalīt uz atlikušo gadu,» skaidroja Zārbergs.

Viņš uzsvēra, ka pēdējo 25 gadu laikā kopš viņš specializējas pirotehnikas jomā, uz valsts svētkiem nekad no iedzīvotāju puses nav novērots pieprasījums pēc pirotehnikas. «Nekas nemainās - ja agrāk veikalā ienāca pieci pircēji, tad šodien ienāk seši, un cits pirotehniku iegādājas jau savlaicīgi uz Jauno gadu, bet cits - uz dzimšanas dienu. Bet pieprasījums tieši uz 18.novembri nav,» sacīja «Aldi» valdes priekšsēdētājs.

Pirotehnikas veikala «Petarde LTD» direktors Jānis Nutcovs pauda līdzīgu viedokli, norādot, ka Latvijas iedzīvotāju vidū pēdējo gadu laikā pieprasījums pēc pirotehnikas audzis tikai uz Jauno gadu. Savukārt valsts svētkos, pēc viņa teiktā, iedzīvotāji labprāt izvēlas vērot pašvaldību organizētās uguņošanas. «Katru gadu pirotehnikas tirgošana norit aizvien švakāk un švakāk – dzimšanas dienās un vārda dienās to iegādājas vairāk, bet teikt, ka privātpersonas nodarbojas ar patriotisku uguņošanu, arī nevar,» uzsvēra Nutcovs.

Savukārt komentējot kopējo pieprasījumu pēc pirotehnikas, «Petarde LTD» direktors norādīja, ka tas īpaši nav mainījies un ir saglabājies pagājušajā gada līmenī. «Visi ir valsts simtgades gaidās un pašlaik notiek mēģinājums Latvijas simtgadei. Šogad [pieprasījumā] nav kritums, bet nav arī kāpums, jo mūsu apkalpotajās pašvaldībās budžets ir viens pret vienu ar pagājušo gadu,» sacīja Nutcovs.

Iepriekšminēto aģentūrai LETA apstiprināja arī veikala «Svētku uguņošana» pirotehniķis Māris Lasmanis, norādot, ka iedzīvotāju vidū uz valsts svētkiem nepalielinās pieprasījums pēc pirotehnikas. «Paraža iegādāt pirotehniku ir vairāk uz Jauno gadu. Nav tāda paraža bijusi, ka cilvēki nāk uz veikalu prasīt pirotehniku valsts svētkiem,» uzsvēra Lasmanis.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu