«Užavas alum» šogad izdosies sasniegt pēdējos četros gados lielāko apgrozījumu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone / LETA

Ventspils novada alus darītavai «Užavas alus» (iepriekš «Zaksi») šogad izdosies sasniegt pēdējos četros gados lielāko apgrozījumu, pastāstīja kompānijas līdzīpašnieks un vienīgais valdes loceklis Uldis Pumpurs, precīzu apgrozījuma pieauguma apmēru atturoties nosaukt.

Viņš teica, ka uzņēmuma apgrozījums šogad līdz šim ir audzis salīdzinājumā ar attiecīgo periodu pērn. «Ik dienu uzņēmuma apgrozījums aug. Ar to es varu lepoties. Tas nozīmē, ka cilvēki beidzot ir sapratuši, kas ir labs alus,» sacīja Pumpurs, paskaidrojot, ka patērētāji arvien vairāk novērtē kvalitatīvu alu, kādu ražo arī «Užavas alus», un tas atsaucas uz uzņēmuma pārdošanas rādītājiem.

«Užavas alus» līdzīpašnieks piebilda, ka uzņēmuma apgrozījums šogad kopvērtējumā būs lielāks ne tikai salīdzinājumā ar iepriekšējo gadu, bet šogad plānots sasniegt lielāko apgrozījumu pēdējo četru gadu laikā. Pagaidām ir pāragri pateikt, vai alus darītavai šogad izdosies sasniegt arī vēsturiski lielāko apgrozījumu - to rādīs laiks. Līdz šim uzņēmuma vēsturiski lielākais apgrozījums bija 2012.gadā, teica Pumpurs.

Viņš arī pastāstīja, ka uzņēmums šogad arī paplašinājis eksporta valstu loku, bet pagaidām neatklāja, kurp konkrēti šogad sākts eksports. Tāpat Pumpurs atgādināja, ka bez vietējā tirgus uzņēmums joprojām turpina realizēt produkciju arī ārvalstu tirgos - Igaunijā, Somijā, Lielbritānijā, kā arī Krievijā.

LETA jau ziņoja, ka «Užavas alus» 2016.gadā strādāja ar 3,214 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 0,6% vairāk nekā gadu iepriekš, savukārt kompānijas peļņa bija 18 519 eiro, pretēji zaudējumiem gadu iepriekš, liecina informācija «Firmas.lv».

Kompānija dibināta 1995.gadā, un tās pamatkapitāls ir 298 802 eiro. Alus darītava pieder Uldim Pumpuram (1%) un Oskaram Pumpuram (99%).

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu