Novembra izskaņā Engurē notiks zivsaimniecības gada konference

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Novembra izskaņā Engurē notiks zivsaimniecības gada konference «Izaicinājumi nozarē un pievienotās vērtības radīšana zivju produktiem», kurā tostarp plānots runāt par zivju pārstrādātāju pieredzi jaunu tirgu meklējumos, informēja konferences organizatori.

Konferences galvenie temati būs par to, kā nozarei reaģēt uz tirgus pieprasījumu, kā radīt jaunus produktus un rast jaunu noieta tirgu saražotajai produkcijai.

Zemkopības ministrs Jānis Dūklavs (ZZS) konferencē teiks ievadvārdus, bet Zemkopības ministrijas (ZM) Zivsaimniecības departamenta direktors Normunds Riekstiņš informēs par Eiropas Jūrlietu un zivsaimniecības fonda sniegtajām iespējām. Savukārt biedrības «Nacionālā zvejniecības ražotāju organizācija» valdes priekšsēdētājs Inārijs Voits dalīsies pieredzē par jaunu tirgu apguvi un starptautiskās organizācijas «Eurofish» pārstāve Aina Afanasjeva informēs par pievienoto vērtību zivīm un inovatīvu risinājumu pielietošanu. Latvijas Zivrūpnieku savienības prezidents Didzis Šmits informēs klātesošos par zivju pārstrādātāju pieredzi jaunu tirgu meklējumos.

Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centra pārstāvji konferencē atklās Zivsaimniecības sadarbības tīkla piedāvājumu informācijas un labākas pieredzes apmaiņas nodrošināšanā.

Konferences noslēguma paneļdiskusijā iecerēts analizēt iespēju radīt pievienoto vērtību nozvejotajām zivīm.

«Mainīgajā tirgus situācijā katram zivsaimniecības nozares dalībniekam ir jādomā, kā labāk un ar lielāku pievienoto vērtību pārdot savu zivju produkciju. Ne tikai zivju pārstrādātāji, bet arī zvejnieki ir sākuši meklēt jaunus noietus tirgus, lai pēc iespējas efektīvāk darbotos. Par jaunu tirgu apguvi nāksies domāt arī akvakultūrā iesaistītajiem, jo šajā jomā aizvien vairāk notiek arī izaudzēto zivju apstrāde,» sacīja Zivsaimniecības sadarbības tīkla projektu vadītājs Kristaps Gramanis.

Konference notiks 30.novembrī Engures kultūras namā un tā sāksies plkst.10. Konferences norisei varēs sekot arī tiešraidē mājaslapā «www.laukutikls.lv».

Ikgadējo Zivsaimniecības konferenci rīko ZM sadarbībā ar Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centra Zivsaimniecības sadarbības tīklu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu