Izsludina konkursus uz vakanto «Sadales tīkls» valdes priekšsēdētāja un valdes locekļa amatu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Izsludināti konkursi uz AS «Sadales tīkls» vakantajiem «Sadales tīkls» valdes priekšsēdētāja un valdes locekļa amatiem, liecina medijos publicētie sludinājumi.

Vakanti šie amati kļuva novembra sākumā, kad pēc elektroenerģijas obligātā iepirkuma komponentes (OIK) atļauju skandāla no amata atkāpās «Sadales tīkls» valdes priekšēdētājs Andis Pinkulis, bet vēl pirms tam amatu atstāja valdes loceklis Rolands Lūsvers, kas bija atbildīgs par pieslēgumu sistēmu.

No valdes priekšsēdētāja amata kandidātiem tiek prasīta izpratne par elektroenerģijas nozari, tās regulējumu un sadales sistēmas operatora darbību. Tāpat kandidātam jābūt pieredzei lielu uzņēmumu vadībā, ne mazāk kā trīs gadu pieredzei stratēģiskajā vadībā, kā arī 2.līmeņa augstākajai izglītībai biznesa vadībā vai izglītībai ekonomikā, inženierzinātnēs, tiesību zinātnēs vai biznesa vadībā. No valdes priekšsēdētāja tiek prasītas teicamas valsts valodas un angļu valdodas zināšanas.

Arī no valdes locekļa, kas vienlaikus būs arī attīstības direktors, amata kandidātiem tiek prasīta zināšanas par elektroenerģijas nozari. Tāpat jābūt 2.līmeņa izglītībai enerģētikā vai līdzvērtīgās inžinierzinātnēs, vismaz trīs gadu pieredzei stratēģiskajā un/vai operatīvajā vadībā un pieredzei stratēģiju izstrādē.

Nno amatu kandidātiem tiek prasīta arī nevainojama reputācija.

Kandidāti tiek aicināti amatiem pieteikties līdz 4.decembrim.

«Sadales tīkls» amata kandidātu atlasē sadarbojas ar personāla atlases kompāniju «Amrop», kurš arī veiks sākotnējo kandidātu atlasi un novērtēšanu.

Jau vēstīts, ka 1.novembrī no amata atkāpās «Sadales tīkls» valdes priekšsēdētājs Pinkulis, kura atbildību lietā par iespējamu krāpniecību ar obligātā iepirkuma komponenti (OIK) rosināja izvērtēt ekonomikas ministrs Arvils Ašeradens (V).

Kā liecina AS «Latvenergo» paziņojums biržai «Nasdaq Riga», Pinkulis iesniegumā, kas adresēts «Sadales tīkla» akcionāru sapulcei, savu lēmumu pamatoja ar atbildības uzņemšanos par trūkumiem uzņēmuma iekšējo normatīvu kontrolē.

Līdz jaunu valdes locekļu atlases procedūras noslēgumam «Sadales tīkla» valde strādās trīs locekļu sastāvā, darbu turpinot Baibai Priedītei, Ingai Āboliņai un Raimondam Skrebam. Valdes priekšsēdētāja pienākumu izpildītāja ir Priedīte, kura «Sadales tīkla» valdē strādā kopš 2016.gada. Iepriekš Priedīte veica biznesa procesu vadītājas pienākumus AS «SEB banka», kur realizēja apjomīgus, bankas darbībai nozīmīgus projektus, kā arī attīstīja bankas klientu attiecību un klientu servisa vadību.

Kā liecina «firmas.lv» dati, Pinkulis «Sadales tīkla» valdē strādāja kopš uzņēmuma dibināšanas 2006.gadā, bet 2010.gadā iecelts valdes priekšsēdētāja amatā.

Nedēļu pirms tam no «Sadales tīkla» valdes locekļa amata atkāpās Lūsveris, kurš atstāja arī uzņēmuma attīstības direktora amatu. Šādu soli Lūsveris spēra, uzņemoties atbildību par pieslēgumu procesa pārraudzību un izmeklēšanā konstatētajām nepilnībām elektrostaciju pieslēgšanas procesu kontrolē.

Tāpat vēstīts, ka Valsts policija pēc Ekonomikas ministrija iesnieguma sākusi kriminālprocesu par «Sadales tīkla» un SIA «Rīgas enerģijas» rīcību, iespējams, krāpjoties ar atļaujām elektroenerģijas ražošanai obligātajā iepirkumā. Kriminālprocess sākts par krāpšanas mēģinājumu lielos apmēros. Lieta sākta par faktu, un to izmeklē Organizētās noziedzības apkarošanas pārvalde.

Ekonomikas ministrs Ašeradens rosināja izvērtēt Pinkuļa atbildību lietā par iespējamu krāpniecību OIK lietā. «Pinkuļa atbildība ir jāvērtē, jo Ekonomikas ministrijas izvērtējums liecina, ka iespējami OIK krāpšanās gadījumi nebija atsevišķi, bet gan sistēmiski, kas nav pieņemami,» uzsvēra Ašeradens.

Aizdomās turētā statuss patlaban nevienai personai nav piemērots.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu