Latvijas iedzīvotājiem tendence izvēlēties kvalitatīvus un nedaudz dārgākus gaļas produktus

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Latvijas iedzīvotājiem ir tendence izvēlēties kvalitatīvus un nedaudz dārgākus gaļas produktus, aģentūrai LETA, raksturojot šā gada patēriņa tendences, sacīja Latvijas Gaļas ražotāju un pārstrādātāju asociācijas valdes priekšsēdētājs un gaļas pārstrādes uzņēmuma «Rēzeknes gaļas kombināts» padomes priekšsēdētājs Guntis Piteronoks.

«Cilvēki izvēlas kvalitatīvus, nedaudz dārgākus produktus,» teica Latvijas Gaļas ražotāju un pārstrādātāju asociācijas valdes priekšsēdētājs, norādot, ka tas pozitīvi atsaucas arī uz gaļas pārstrādes uzņēmumu apgrozījumu.

Viņš piebilda, ka Latvijas iedzīvotāji arvien vairāk sākuši domāt arī par veselīgu uzturu, kas ietekmē arī gaļas patēriņu.

«Ja iepriekš latvieši ļoti maz patērēja liellopu gaļu, tad pēdējā gada laikā liellopu gaļas patēriņš ir nedaudz palielinājies,» sacīja Piteronoks. Pēc viņa teiktā, jēra un liellopa gaļa ir ekoloģiski tīrākas nekā, piemēram, putnu gaļa vai cūkgaļa, tāpēc liellopu gaļu cilvēki sākuši iegādāties nedaudz vairāk.

Piteronoks prognozēja, ka nākamgad gaļas pārstrādātājiem nav sagadāmi jauni salīdzinājumā ar šo gadu. Joprojām saglabāsies salīdzinoši augsta konkurence un cīņa par patērētājiem, kā arī citas iepriekšējo gadu aktualitātes.

Latvijas Gaļas ražotāju un pārstrādātāju asociācijas mērķis ir regulāri vākt un apkopot informāciju par gaļas un tās izstrādājumu ražošanai nepieciešamo izejvielu piegādes iespējām, cenām, par produkcijas ražošanas un realizācijas apjomiem un saražotās produkcijas realizācijas tirgu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu