Tev patīk atlaides? Var gadīties, ka veikalā tevi māna!

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/Scanpix

Latvijā tirgotāji nereti negodīgi izmanto iedzīvotāju vēlmi iegādāties preces ar atlaidi, pirmdien intervijā LNT raidījumam «900 sekundes» atzina Patērētāju tiesību aizsardzības centra (PTAC) direktore Baiba Vītoliņa.

«Tā ir viena no Latvijas tirdzniecības vietu lielākajām problēmām, jo cilvēkiem ļoti patīk atlaides. Mēs tiešām mīlam izvēlēties ar atlaidēm un šo mūsu paradumu komersanti arī vēlas izmantot, tostarp uzrādot nepatiesas atlaides. Mūsu daba ir tā iekārtota, ka daudz labprātāk pirksim preci, kuras cena ir norādīta 700 eiro un ar atlaidi 400 eiro, nevis preci, kuras cena godīgi ir norādīta 400 eiro,» klāstīja Vītoliņa.

Viņa arī atzina, ka galvenokārt šādas problēmas konstatētas internetveikalos. «Divu gadu projekta laikā mēs skatījāmies uz internetveikaliem un patiešām ļoti bieži atlaides bija maldinošas, jo tādas cenas vai nu nav eksistējušas tajā veikalā, vai arī par attiecīgo cenu šīs preces vai pakalpojumus visu laiku var nopirkt oriģinālajā tirdzniecības vietā,» pauda PTAC direktore.

Tāpat Vītoliņa atzīmēja, ka PTAC īstenotā projekta rezultāti ir samērā labi - 75% no veikaliem, kuriem centrs aizrādīja, veica korekcijas.

Vienlaikus PTAC direktore piebilda, ka savukārt lielveikalos visbiežāk problēmas ir saistītas ar savlaicīgi nenomainītām akciju cenu zīmēm.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Svarīgākais
Uz augšu