Izsolē par divām 5G frekvenču joslām piedalās tikai LMT

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas (SPRK) pirmdien rīkotajā izsolē par divām frekvenču joslām, kuras iespējams izmantot 5G vajadzībām, piedalījās tikai SIA «Latvijas mobilais telefons» (LMT), aģentūru LETA informēja SPRK.

Kopumā tika izsolītas divas radiofrekvenču spektra joslas - 3400 MHz-3450 MHz un 3650 MHz-3700 MHz, kas ietilpst radiofrekvenču diapazonā 3400 MHz-3800 MHz, kuru paredzēts izmantot 5G pakalpojumu sniegšanai.

Izsolē piedalījās viens pretendents - LMT, kurš pieteicās uz abām izsolītajām joslām.

Regulatorā norādīja, ka viens no iemesliem mazajam pretendentu skaitam skaidrojams ar pagājušā gadā veiktajām izmaiņām Nacionālajā Radiofrekvenču plānā. Ministru kabinets 2016.gada 27.septembrī veica grozījumus Nacionālajā Radiofrekvenču plānā, kas ierobežoja dalību izsolē tādiem komersantiem, kuriem jau ir piešķirtas radiofrekvenču spektra lietošanas tiesības diapazonā 3400 MHz-3800 MHz.

SPRK padomei izsoles rezultāti ir jāapstiprina desmit darba dienu laikā no izsoles norises dienas - līdz 11.decembrim. SPRK padome šo jautājumu plāno izskatīt 7.decembrī.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu