Nedēļas nogalē Vecrīgā darbu sāks ikgadējais Ziemassvētku tirdziņš

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Jānis Škapars/TVNET

Nedēļas nogalē 17.gadu pēc kārtas darbu sāks ikgadējais Ziemassvētku tirdziņš, informēja SIA «Vecrīgas Ziemassvētku tirdziņš» izpilddirektore Inguna Vucena.

Tirdziņā savus izstrādājumus piedāvās Latvijas amatnieki, dizaineri, ražotāji, kā arī zemnieku saimniecības, tādējādi kopējam tirgotāju skaitam pārsniedzot 100.

Tirdziņa darbība tiks atklāta sestdien, 2.decembrī, plkst.17 Doma laukumā, Rīgā, ar bērnu un jauniešu vokālās grupas «Kolibri» un aktiera Māra Bezmera uzvedumu «Dārznieka ziemas pasaka», lielās egles iedegšanu un Andžeja Grauda bungu skolas audzēkņu priekšnesumu.

Vucena norādīja, ka šogad, kā katru gadu, arhitektes Līvas Kreisleres vadībā veikti ieguldījumi jaunu tirdzniecības vietu un atrakciju pilnveidošanā, kā arī atjaunoti mākslinieka Alvja Zemzara radītie objekti - «Piparkūku nams», «Kariete» un «Kaķu nams». «»Karuseļa vīrs» visu mēnesi vizinās bērnus karuselī, kuram šogad arī ir jauns izskats. Svētku atmosfēru palīdzēs radīt Ziemassvētku vecīša palīgi «Rūķi un mandeļu tirgotāji» jaunos spilgtos tērpos, kurus radījusi māksliniece Liene Mežule,» sacīja Vucena.

Savukārt viens no šā gada jaunumiem ir «Vecrīgas Ziemassvētku tirdziņa» sniegtais atbalsts labdarības akcijai «Dod pieci», kas norisināsies Doma laukumā. Akcija notiek sadarbībā ar Latvijas Radio, Latvijas Televīziju, «SEB banku», Labklājības ministriju un Kultūras ministriju.

Tāpat šogad tirdziņā pirmo reizi tiks piedāvāti «Eklērnīcas «Raunas dārzs«» eklēri, kā arī darbosies īpaši tirdziņam radīta koncepta kafejnīca «Mesty Gourmet», kur varēs arī iegādāties dizaina priekšmetus, tostarp «Shishi» eglīšu rotājumus un citas lietas. Savukārt «Ugunsnamiņā» brīvdienās būs pieejami dažādi kulinārijas izstrādājumi.

Ziemassvētku tirdziņā katras brīvdienas apmeklētājiem tiks piedāvāta arī plaša kultūras programma. Katru vakaru būs iespēja vērot virtuālā sniega gaismas spēles un izbaudīt svētku atmosfēru. Šogad tirdziņā būs iespēja iegādāties arī Ziemassvētku eglīti.

Vecrīgas Ziemassvētku tirdziņš darbosies līdz nākamā gada 7.janvārim.

Kultūras programmai un tirdziņa jaunumiem iespējams sekot līdzi interneta vietnē «vzt.lv».

«Vecrīgas Ziemassvētku tirdziņš» pērn strādāja ar 107 047 eiro apgrozījumu un peļņu 18 466 eiro apmērā. Savukārt 2015.gadā uzņēmuma apgrozījums bija 98 514 eiro, bet zaudējumi - 22 852 eiro, liecina informācija «Firmas.lv».

SIA «Vecrīgas Ziemassvētku tirdziņš» dibināta 2001.gadā, un tās pamatkapitāls ir 2844 eiro. Uzņēmums vienādās daļās pieder Ojāram Rubenim, Andrim Kreisleram, SIA «Elpa-2», kas pieder Mairitai Solimai (78,76%) un Nikolajam Solimam (21,24%), un SIA «Architectual investments», kuras vienīgais īpašnieks ir ASV pilsonis Džons Donaldsons Kouls.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu