«Rīgas meži» šogad prognozē apgrozījumu € 17-18 miljonu apmērā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Sputnik/Scanpix

Pašvaldības SIA «Rīgas meži» apgozījums šogad varētu sasniegt 17-18 miljonus eiro, prognozēja uzņēmuma valdes loceklis Edgars Vaikulis.

Viņš atzīmēja, ka uzņēmuma apgrozījums piecu gadu laikā ir četrkāršojies, pērn sasniedzot 14,95 miljonus eiro, bet šogad apgrozījums varētu sasniegt 17-18 miljonus eiro.

Pēc Vaikuļa teiktā, acīmredzamu pozitīvu rezultātu ir devusi uzņēmuma stratēģija atteikties no cirsmu izsolēm «uz celma», tā vietā mēģinot gūt maksimālu labumu no Rīgas pašvaldībai piederošajiem mežu resursiem un produktu ar augstāku pievienoto vērtību ražošanas.

Viņš arī atzīmēja, ka «Rīgas mežu» izveidotā kokzāģētava «Norupe» kopš darbības sākšanas 2013.gada maijā ir sasniegusi un pat mazliet pārsniegusi maksimālo jaudu. Pēc pastāvīgo un potenciālo pircēju apzināšanas, ar nolūku noskaidrot tiem interesējošos produktus, un ražošanas iespēju izvērtēšanas, kompānija ir izvēlējusies ražot produktus ar augstāku pievienoto vērtību un augstāku lietderīgo baļķa iznākumu, lai būtu pārliecība par maksimālu uzņēmuma rīcībā esošo ierobežoto resursu izmantošanu.

«Dēļu apstrādei izmantojam vienu no pasaules vadošo ēveļu ražotāju iekārtām, lai tirgū varētu piedāvāt tieši šobrīd pieprasītos augstas kvalitātes ēvelētos produktus. Pie šī brīža tirgus situācijas viens no svarīgākajiem ražotāja raksturojumiem ir būt elastīgam attiecībā uz pasūtītāju un pircēju. Svarīgi piedāvāt un nodrošināt individuālu pieeju katram līgumam,» sacīja Vaikulis.

«Rīgas meži» 2016.gadā strādāja ar 14,95 miljonu eiro apgrozījumu un 227 704 eiro peļņu, liecina informācija «Firmas.lv». «Rīgas meži» reģistrēti 2008.gadā, un kompānijas pamatkapitāls - 115 156 021 eiro.

«Rīgas meži» ar 62 000 hektāriem zemes ir otrs lielākais mežu apsaimniekotājs Latvijā pēc AS «Latvijas valsts meži». Uzņēmumam pieder sēklu plantācijas, koku stādaudzētava, zāģētava «Norupe», kā arī «Rīgas mežu» atbildībā ir Mežaparks, Rīgas parki un dārzi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu