Nākamgad lielajās valsts slimnīcās veidos padomes

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Nākamgad lielajās valsts slimnīcās veidos padomes, aģentūrai LETA atzina veselības ministre Anda Čakša (ZZS).

Viņa informēja, ka Veselības ministrija meklē risinājumus, kā vienādot procesus un celt kvalitāti valsts lielajās slimnīcās. Viens no risinājumiem paredz nākamgad lielajās valsts slimnīcās izveidot padomes.

«Patlaban domājam par padomju izveidi valsts slimnīcās, kas ticamākais, notiks jau nākamgad, ievērojot Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācijas (OECD) ieteikumus,» norādīja veselības ministre.

Uz nepieciešamību ieviest padomes valsts lielākajās slimnīcās iepriekš norādīja Baltijas Korporatīvās pārvaldības institūta Latvijas pārstāvniecības vadītājs Andris Grafs. Viņš pauda, ka trīs lielākajās slimnīcās būtu jāizveido profesionālas padomes, lai nodrošinātu efektīvu veselības aprūpei piešķirto līdzekļu izlietojumu un regulāru atskaitīšanos par rezultātiem.

Pēc OECD ieteikuma pirms gada 12 lielajās valsts kapitālsabiedrībās tika izveidotas padomes. Padomes izveidotas uzņēmumos AS «Latvijas valsts meži», AS «Latvenergo», VAS «Valsts nekustamie īpašumi», VAS «Augstsprieguma tīkls», VAS «Latvijas Loto», VAS «Starptautiskā lidosta «Rīga«», VAS «Latvijas Pasts», VAS «Latvijas autoceļu uzturētājs», VAS «Latvijas dzelzceļš», VAS «Ceļu satiksmes drošības direkcija», VAS «Latvijas gaisa satiksme» un VAS «Pasažieru vilciens».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu