«Puratos Latvia» šogad sācis realizēt produkciju Lielbritānijā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone / LETA

Ogu un augļu pārstrādes uzņēmums SIA «Puratos Latvia» šogad ir sācis realizēt produkciju Lielbritānijā, aģentūrai LETA pastāstīja kompānijas vadītājs Aigars Balodis.

Viņš atgādināja, ka «Puratos Latvia» ir lielākais uzņēmums «Puratos Group NV» ietvaros, kurā ražo augļu un ogu piedevas. Šogad uzņēmums ir piesaistījis jaunu realizācijas tirgu un lielos apmēros ir sācis sadarbību ar klientiem Lielbritānijā, kur tiek realizētas augļu, ogu piedevas jeb ievārījumi.

Tāpat uzņēmums veiksmīgi turpina realizēt produkciju arī esošajos tirgos, kā piemēram, Dānijā, Zviedrijā un Somijā, kur realizācijas apmēri palielinās.

Balodis teica, ka patlaban ārpus Latvijas «Puratos Latvia» pārdotās produkcijas īpatsvars pārsniedz 70% no kopējā realizētā produkcijas apmēra. Līdzīgs ārvalstīs realizētās produkcijas īpatsvars kompānijai ir bijis arī iepriekšējos gados, jo uzņēmums arī tad koncentrējās uz eksportu. «Ja varam augt vietējā tirgū, tad tikai pateicoties tam, ka kāds mūsu sadarbības partneris varētu eksportēt savu produkciju ārpus Latvijas. Tad mēs varētu augt kaut ko vairāk pārdot vietējā tirgū,» teica Balodis.

Viņš piebilda, ka Baltijas valstīs «Puratos Latvia» realizācijas apjoms šogad saglabājies līdzīgs kā iepriekš, tāpēc izaugsme iespējama tieši eksporta tirgos.

Informācija «Firmas.lv» liecina, ka «Puratos Latvia» pagājušajā gadā strādāja ar 22,151 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 2,6% vairāk nekā gadu iepriekš, savukārt kompānijas peļņa samazinājās par 2,8% un bija 672 467 eiro.

Uzņēmums dibināts 1994.gadā Tukuma novada Pūres pagastā, un tā pamatkapitāls - 1 659 350 eiro.

Kā ziņots, «Puratos Latvia» iepriekšējais nosaukums līdz 2012.gada augustam bija «Pure Food». Pirms tam, 2011.gada 27.aprīlī, uzņēmuma īpašnieks Pēteris Žimants paziņoja par uzņēmuma pārdošanu Beļģijas privāta kapitāla uzņēmumam «Puratos Group NV».

«Puratos Group NV» ir starptautiska uzņēmumu grupa, kas gatavo izejvielas maizes ražotāju, kafijas un šokolādes industrijas uzņēmumiem. «Puratos» ir pārstāvēta vairāk nekā 100 pasaules valstīs, kompānijai ir vietējās filiāles vairāk nekā 69 valstīs, no kurām 59 uzņēmumam ir ražotnes.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu