Deviņos mēnešos būtiski samazinājusies «Latvijas valsts ceļu» peļņa

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova / LETA

AS «Latvijas valsts ceļi» (LVC) peļņa šogad deviņos mēnešos bija 67 028 eiro, kas ir 4,3 reizes mazāk nekā pērn deviņos mēnešos, bet uzņēmuma apgrozījums bija 11,008 miljoni eiro, kas ir pieaugums par gandrīz 14%, liecina uzņēmuma publiskotā informācija.

Kompānijas finanšu pārskata vadības ziņojumā teikts, ka LVC pārvaldīšanā ir 20 124 kilometri valsts autoceļu, kompānija veic arī valsts autoceļu tīkla finansējuma administrēšanu un ar to saistīto darba programmu vadību un izpildes kontroli, kā arī iepirkumu organizēšanu valsts vajadzībām, valsts autoceļu būvniecības programmu vadību un būvniecības uzraudzību.

Tāpat uzņēmums nodrošina Eiropas Savienības kohēzijas un reģionālās attīstības fondu līdzfinansēto projektu vadību un būvniecības uzraudzību, ceļu satiksmes organizācijas uzraudzību, kā arī pašvaldību, komersantu un māju ceļu būvniecības, rekonstrukcijas, ikdienas uzturēšanas un periodiskās uzturēšanas pārraudzību.

Īpaša uzmanība ir pievērsta būvdarbu iepirkumu plānošanai, savlaicīgai iepirkumu izsludināšanai, kā arī savlaicīgas uzticamas informācijas nodrošināšanai par plānotajiem pasūtījumiem, kas ļautu pretendentiem savlaicīgi saplānot nepieciešamos resursus un nodrošināt nepieciešamo kompetenci pasūtījumu izpildē. Rezultātā no šim gadam plānotajiem būvdarbu iepirkumiem deviņos mēnešos izpildīts 96,1%, norādīts LVC finanšu pārskata vadības ziņojumā.

2016.gada deviņos mēnešos LVC strādāja ar 9,658 miljonu eiro apgrozījumu un peļņu 289 233 eiro apmērā.

«Latvijas valsts ceļi» izveidoti 2004.gada nogalē un pieder valstij. Uzņēmums pārvalda valsts autoceļu tīklu, administrē valsts autoceļu tīkla finansējumu un organizē iepirkumus valsts vajadzībām.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu