«Pure Chocolate» šogad prognozē 10% apgrozījuma samazinājumu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Latvijas šokolādes trifeļu ražotājs SIA «Pure Chocolate» šogad paredz 10% apgrozījuma samazinājumu salīdzinājumā ar iepriekšējo gadu, aģentūrai LETA pastāstīja kompānijas mārketinga direktore Ieva Ostrovska.

«Veicot padziļinātu uzņēmuma iekšējo un ārējo procesu analīzi, esam pārtraukuši sadarbību ar vairākiem nerentabliem tirgiem un klientiem. Šāds lēmums, lai arī prognozējami samazinās apgrozījumu par 10%, tajā pat laikā ļaus nopietni uzlabot uzņēmuma rentabilitāti,» sacīja Ostrovska.

Viņa piebilda, ka uzņēmums šogad veiksmīgi realizējis ne tikai mērķi sašaurināt klientu un eksporta valstu skaitu, tādējādi uzlabojot uzņēmuma efektivitāti un zīmola atpazīstamību izvēlētajos tirgos, bet strādāja arī pie produkcijas un iepakojuma kvalitātes uzlabošanas un jaunām garšām.

Tāpat kompānija šogad izveidoja jaunu zīmola koncepciju. «Galvenais 2017.gada uzdevums bija izveidot jaunu zīmola koncepciju, stratēģiju un radīt unikālu trifeļu piedāvājumu ar mērķi parādīt, ka augstas kvalitātes produkti, kā «Pure Chocolate» šokolādes trifeles, ir ne tikai skaista dāvana, bet pieejami un piemēroti arī ikdienas lietošanai,» sacīja «Pure Chocolate» Mārketinga direktore.

Informācija «Firmas.lv» liecina, ka 2016.gadā «Pure Chocolate» strādāja ar 3,45 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 6,9% mazāk nekā gadu iepriekš, savukārt kompānijas zaudējumi palielinājās 2,1 reizi un bija 873 195 eiro.

«Pure Chocolate» ir dibināts 2007.gadā, un tās pamatkapitāls ir 2,296 miljoni eiro. Kompānija pieder kompānijai «BaltCap Latvia Venture Capital Fund» (14,3%), kā arī piecām Latvijas privātpersonām, kuru kapitāldaļas ir ieķīlātas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu