«Laimas» jaunās ražotnes būvniecība Ādažos sāksies vasarā

TVNET | FINANCENET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

6. decembrī konditorejas uzņēmums «Orkla Confectionery & Snacks Latvija» ar «Colliers International» starpniecību noslēdzis līgumu par zemes iegādi Ādažos «Laimas» ražotnes būvniecībai. Vienlaikus ir izstrādāts jaunās «Laimas» ražotnes būvprojekts, kas ir iesniegts Ādažu novada domē, un ir saņemta būvatļauja, lai varētu turpināt detalizētāka tehniskā projekta izstrādi. Būvprojektu pilnībā paredzēts pabeigt nākamā gada maijā, savukārt ražotnes celtniecību plānots sākt 2018. gada vasarā un pabeigt līdz 2019. gada pirmajam ceturksnim, lai 2019. gada nogalē varētu sākt pilnvērtīgu ražošanu jaunajā ēkā.

Pirkuma līgums paredz zemes iegādi, kā arī ārējo komunikāciju – ceļu pievadu, ūdens, gāzes, elektrības, kanalizācijas, meliorācijas un optiskā interneta izbūvi iegādātajam zemesgabalam. Pirms līguma parakstīšanas tika veikta zemes ģeoloģiskā un ekoloģiskā izpēte, lai pārliecinātos par zemes atbilstību un grunts kvalitāti. Rezultāti apliecināja, ka zeme nav piesārņota un ir droša ražotnes celtniecībai.

«Esam gandarīti, ka jaunās «Laimas» ražotnes būvniecības projekts rit pēc plāna. Līdz ar zemes iegādi un būvniecības projekta iesniegšanu mēs uzņemam strauju attīstības kursu. Papildus tam jaunā

«Laimas» ražotne atradīsies pilnībā jaunbūvētā ielā, kuru nosauks par Laimas ielu.

Ar šādu iniciatīvu mēs vērsāmies Ādažu domē, un deputāti Ādažu domes sēdē ideju ir atbalstījuši,» stāsta «Orkla Confectionery & Snacks Latvija» valdes priekšsēdētājs Toms Didrihsons.

«Esam patiesi lepni uzņemt Ādažos jauno «Laimas» ražotni un sadarboties ar «Orkla Confectionery & Snacks Latvija» šā projekta īstenošanā. Šis ir vēl viens spēcīgs apliecinājums tam, ka Ādaži ir lieliski piemēroti ražošanas uzņēmuma attīstībai gan infrastruktūras, gan lokācijas ziņā,» norāda Ādažu novada domes priekšsēdētājs Māris Sprindžuks.

Kā ziņots iepriekš,

uzņēmums nākamo trīs gadu laikā investēs līdz pat 20 miljoniem eiro jaunās «Laimas» ražotnes būvniecībā un turpmākā attīstībā.

Šīs ir vienas no lielākajām investīcijām pārtikas nozarē Latvijā, un tās papildina vairāk nekā 16 miljonus eiro, ko pēdējo divu gadu laikā «Orkla» jau ieguldījusi saldumu un uzkodu biznesā.

«Orkla Confectionery & Snacks Latvija» ir viens no vadošajiem šokolādes un konditorejas izstrādājumu, kā arī uzkodu ražošanas uzņēmumiem Baltijas valstīs. «Orkla Confectionery & Snacks Latvija» pārstāv šādus produktu zīmolus: «Laima», «Selga», «Staburadze», «Ādažu Čipsi», «The Original Taffel Snacks» un «Pedro».

Uzņēmums eksportē preces uz gandrīz 30 valstīm, tajā kopumā strādā vairāk nekā 1000 cilvēku.

«Orkla» ir plaša patēriņa produktu, kā arī mazumtirdzniecības, pārtikas, maiznīcu un konditoreju konceptuālo risinājumu piegādātājs. Ziemeļvalstis un Baltijas reģions ir «Orkla» galvenie tirgi, un tie veido aptuveni 80% no apgrozījuma uzņēmuma zīmolu patēriņu preču segmentā. «Orkla» grupai ir stipras tirgus pozīcijas dažādās produktu kategorijās Centrāleiropā un Indijā. Uzņēmums ir galvenais piegādātājs Eiropas maizes tirgus segmentā.

«Orkla» ir Oslo Fondu biržā (Oslo Stock Exchange) kotēts uzņēmums, kurš bāzēts Oslo, Norvēģijā. No 2016.gada 31.decembra «Orkla» grupā strādā 18 154 darbinieki. «Orkla» apgrozījums 2016.gadā bija 4,2 miljardi eiro (NOK 37,8 miljardi).

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu