Novembrī dzīvokļu piedāvājumu skaits Rīgā kopumā samazinājās par 3,8%

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Renāte Briede / LETA

Šā gada novembrī dzīvokļu piedāvājums Rīgā kopumā, salīdzinot ar iepriekšējo mēnesi, samazinājās par 3,8% bet piedāvājumu skaits «Arco Real Estate» analizētajos lielākajos Rīgas mikrorajonos novembrī samazinājās par 7,9%, teikts «Arco Real Estate» jaunākajā sērijveida dzīvokļu tirgus pārskatā.

Salīdzinot ar 2016.gada novembri, dzīvokļu piedāvājums joprojām bija ievērojami zemāks - kopējais dzīvokļu piedāvājumu skaits bija mazāks par 25%, bet lielāko mikrorajonu dzīvokļu piedāvājums bija mazāks par 12%.

«Arco Real Estate» norāda, ka dzīvokļu piedāvājumam gada nogalēs ir tendence samazināties - arī novembrī, līdzīgi kā pērn, piedāvājumā tika konstatēta lejupslīde. Dzīvokļu piedāvājums kopumā novembrī samazinājās gandrīz par 4%, savukārt Rīgas centrālajā daļā piedāvājums pieauga par 10%.

Apkopojot dzīvokļu piedāvājumu skaitu Rīgas mikrorajonos, «Arco Real Estate» konstatē, ka vislielākais piedāvājumu skaits novembrī bija Purvciemā, Ķengaragā un Pļavniekos, savukārt vismazākais tas bija Bolderājā.

Pagājušajā mēnesī lielākajā no daļā Rīgas mikrorajoniem dzīvokļu piedāvājumu skaits samazinājās. Novembrī dzīvokļu piedāvājums visbūtiskāk samazinājās Ziepniekkalnā - par 20%, turpretī dzīvokļu piedāvājums visvairāk palielinājās Teikā - par 12%.

Analizējot piedāvājuma skaitu proporcionāli mikrorajona lielumam, proti, pēc iedzīvotāju skaita, vislielākais piedāvājums novembrī joprojām konstatēts Āgenskalnā. Turpretī Bolderājā piedāvājumu skaits bija proporcionāli vismazākais.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu