«Rīgas piensaimnieks» biezpiena sieriņu ražošanas līnijās plāno ieguldīt € 1,215 miljonus

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Koncerna «Food Union» piena pārstrādes uzņēmums SIA «Rīgas piensaimnieks» biezpiena sieriņu ražošanas līnijās plāno ieguldīt 1,215 miljonus eiro, liecina informācija Iepirkumu uzraudzības biroja mājaslapā.

Tostarp kompānija plāno iegādāties biezpiena sieriņu ražošanas līniju ar diviem vakuumpildītājiem un pārkaisītāju par 480 000 eiro, biezpiena sieriņu ražošanas līniju par 470 000 eiro un biezpiena sieriņu sendviča formā ražošanas līniju par 265 000 eiro.

Ražošanas līnijas plānots iegādāties, piesaistot finansējumu Eiropas Lauku fonda lauksaimniecības attīstībai (ELFLA) pasākumā «Atbalsts ieguldījumiem pārstrādē» un uzstādīt līdz 2018.gada 1.augustam.

Investīciju projektu īstenošanai ir izsludināti arī iepirkumu konkursi, kuriem pretendenti var pieteikties līdz 2018.gada 1.februārim.

Jau ziņots, ka saskaņā ar «Food Union» sniegto informāciju «Rīgas piensaimnieks» apgrozījums 2016.gadā bija 32,6 miljoni eiro. 2015.gadā uzņēmums strādāja ar 30,365 miljonu eiro apgrozījumu, savukārt kompānijas peļņa bija 480 511 eiro.

«Rīgas piensaimnieks» dibināts 1993.gadā, un tā pamatkapitāls ir 1 379 388 eiro. Uzņēmums ražo apmēram 100 produktu, tostarp pazīstamākie ir biezpiena sieriņš «Kārums», kausētie sieri «Dzintars».

«Food Union» grupā bez «Rīgas piensaimnieka» ietilpst arī AS «Rīgas piena kombināts», AS «Valmieras piens», kā arī saldējuma ražotāji «Premia» Igaunijā un Lietuvā, uzņēmumi «Premier Is» un «Hjem Is» Dānijā, «Isbjørn Is» Norvēģijā, «Alpin57Lux» Rumānijā un saldējuma ražotājs Baltkrievijā «Ingman Ice Cream» un «Hladokombinat No.1» Krievijā, kā arī divas piena ražošanas rūpnīcas, kas pašlaik tiek celtas Ķīnā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu