«Užavas alus» šo gadu darbības rādītāju ziņā vērtē pozitīvi

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka / LETA

Ventspils novada alus darītavai «Užavas alus» (iepriekš «Zaksi») šis gads darbības ziņā bijis pozitīvs, aģentūrai LETA teica «Užavas alus» līdzīpašnieks un vienīgais valdes loceklis Uldis Pumpurs.

«Gads vērtējams pozitīvi. Neraugoties uz to, ka patlaban kādam [pārdošanas rādītāji] iet uz leju, mums tie iet uz augšu,» sacīja Pumpurs, piebilstot, ka uzņēmums šo gadu noslēgs ar apgrozījuma pieaugumu salīdzinājumā ar iepriekšējo gadu.

Pēc viņa sacītā, lai arī kopumā uzņēmuma darbības rādītāji vērtējami pozitīvi, negatīvi vērtējams diezgan spēcīgs izlejamā alus pārdošanas apmēru kritums Latvijā šogad. Taču tā kā tas bija saistīts ar lietaino un vēso vasaru, to nebija iespējams ietekmēt.

LETA jau novembra beigās vēstīja, ka «Užavas alus» šogad plāno sasniegt pēdējos četros gados lielāko apgrozījumu. Pēc Pumpura teiktā, apgrozījuma pieaugums saistīts ar to, ka patērētāji arvien vairāk novērtē kvalitatīvu alu, kādu ražo arī «Užavas alus», un tas pozitīvi atsaucas uz uzņēmuma pārdošanas rādītājiem.

LETA jau ziņoja, ka «Užavas alus» 2016.gadā strādāja ar 3,214 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 0,6% vairāk nekā gadu iepriekš, savukārt kompānijas peļņa bija 18 519 eiro, pretēji zaudējumiem gadu iepriekš, liecina informācija «Firmas.lv».

Kompānija dibināta 1995.gadā, un tās pamatkapitāls ir 298 802 eiro. Alus darītava pieder Uldim Pumpuram (1%) un Oskaram Pumpuram (99%).

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu