Vācijas banka negrasās legalizēt kriptovalūtu

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ALEXANDER BECHER / EPA

Kriptovalūtu legalizēšana eirozonā nav pieļaujama, jo ieguldījumi tajā ir pakļauti ļoti straujam zaudējumu riskam, turklāt tehnoloģija, kas tiek izmantota šīs «virtuālās naudas» uzturēšanai, ir dārga un nav pielietojama maksājumos, tā paziņojis Vācijas centrālās bankas direktoru padomes loceklis Karls-Ludvigs Tīle.

Pēc viņa teiktā, Vācijas centrālā banka pat neizskata iespēju laist apgrozībā pašlaik pastāvošajām kriptovalūtām līdzīgas naudas vienības. «Mūsu valūta – eiro galvenokārt balstās uz uzticību. Šīs uzticības veidošana ir centrālo banku un visas finanšu sistēmas ilgtermiņa uzdevums. Šādu uzticību ir viegli zaudēt un to ir ļoti grūti iegūt», intervijā Finanzen.net izteicies Karls-Ludvigs Tīle.

Nacionālajām bankām nav pieņemama kriptovalūtu lielā svārstību amplitūda – straujie kāpumi un kritumi. Piemēram, šonedēļ kriptovalūtas «bitcoin» vērtība vairākas reizes nokritās par vairāk nekā 10% dienā. Trešdien tā saruka par 13% - no 18,7 tūkstošiem ASV dolāru līdz 16,6 tūkstošiem.

Savukārt piektdienas naktī kriptovalūtas «bitcoin» vērtība saruka par 15% - līdz 13 tūkstošiem 48 dolāriem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu