SPRK: Tuvāko gadu laikā pasta nozarē gaidāmas pārmaiņas

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Tuvāko gadu laikā pasta nozarē gaidāmas pārmaiņas, atzīmēja Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas (SPRK) pārstāvji.

Tostarp nākamā gada SPRK izaicinājums būs Eiropas Savienība prasību ieviešana pasta paku pārrobežu piegādes pakalpojumiem. Tāpat SPRK ir jāgatavojas gaidāmajām pārmaiņām, kas attiecas uz universālā pasta pakalpojuma sniedzēja noteikšanu valstī pēc 2019.gada.

SPRK pārstāvju norādīja, ka šogad ieviestas būtiskas izmaiņas pasta komersantu reģistrēšanas kārtībā. Jaunā kārtība apliecinājusi, ka sistēma strādā efektīvi gan jaunu komersantu reģistrēšanas, gan komersantu darbības apturēšanas un izslēgšanas procesā no pasta komersantu saraksta.

Šogad SPRK ir piedalījies arī grozījumu Pasta likuma izstrādē, kas paredz pilnveidot pasta pakalpojumu pamatjēdzienus un tiesisko regulējumu, nodrošinot efektīvākus pasta sūtījumu piegādes risinājumus.

Turklāt SPRK ir iesaistījies Eiropas pasta regulatoru grupas (ERGP) un Pasaules Pasta savienības (PPS) konferencē par pasta pakalpojumu turpmākās regulēšanas aspektiem, kas apstiprina, cik svarīgas un nepieciešamas ir visaptverošas un kardinālas reformas pasta nozarē tuvākajos gados, ņemot vērā, cik strauji mainās pasta pakalpojumu sniegšanas tendences pasaulē, uzsvēra SPRK pārstāvji.

Tāpēc SPRK plāno turpināt piedalīties grozījumu Pasta likumā izstrādē un iesaistīties ERGP un PPS darbībā, lai sniegtu gan priekšlikumus regulējuma pilnveidē, gan arī būtu informēti par izmaiņām un jaunākajām tendencēm nozarē, atzīmēja SPRK pārstāvji.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu