Ekskluzīvi un neatkārtojami: 10 dārgākie īpašumi Latvijas tirgū

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: city24.lv

Ko Latvijas mērogā nozīmē ekskluzīvs īpašums? Tāds, kuram ir vairāk nekā piecas guļamistabas, baseins un ainaviska teritorija ar privātu laivu piestātni? Nē, it nemaz. Patiesi ekskluzīvs īpašums ir tāds, kuram nav nosakāma cena, jo tas ir «vienas vienības produkts» bez analogiem tirgū. Tas ir apvīts ar stāstu un vērtībām, veidots ar mīlestību pret arhitektūru un dabu, un tikai paviesojoties tajā, var izjust tā ekskluzivitāti, atzīst «Baltic Sotheby`s International Realty» pārdošanas direktore Līga Kohtanena. Nekustamo īpašumu sludinājumu portāls City24.lv aicina virtuālā pastaigā pa 10 ekskluzīviem īpašumiem Latvijā, kuru cena rakstāma ar septiņiem cipariem.

 
Foto: City24.lv

Gaiļu ģimenes izlolotā arhitektūras ikona «Lieldienu sala» Kaltenē

Bijušajam premjeram un uzņēmējam Mārim Gailim piederošā, viņa dzīvesbiedres, atzītās arhitektes Zaigas Gailes projektētā brīvdienu māja līdzinās arhitektūras ikonai – tik savdabīgs ir viss, kas raksturo šo māju. Viļņu apskalota, tā izauga uz mākslīgas salas 200 metru attālumā no jūras krasta, arhitektei pārvēršot degradētu sūkņu staciju par vienu no godalgotākajiem īpašumiem Latvijas arhitektūrā. Tumšos vakaros, kad tiek iedegtas gaismas, māja uz jūras fona izskatās gandrīz sirreāli.

Šīs neparastais īpašums ne vien vizuāli nelīdzinās nevienam citam, bet ir arī komfortabls un ergonomisks – mājā izvietota garāža divām automašīnām, dzīvojamā telpa pārvaldniekam, piecas guļamistabas, piecas darbistabas un dzīvojamā halle ar virtuves un atpūtas zonām. Īpašnieks cenu neatklāj, vien norāda, ka šī summa rakstāma ar septiņiem cipariem.

Pat vizuālā pastaiga pa šo īpašumu patīkami priecē acis, tāpēc aicinām doties bilžu ekskursijā.

 
Foto: City24.lv

Gaiša, labiekārtota pērle vēsturiskajā Mežaparkā

Izsmalcinātā un labiekārtotā trīsstāvu māja Mežaparka priežu ielokā ir kā radīta dabas un komforta cienītajiem. Papildus pārdomātai dzīvojamai telpai ar plašiem panorāmas logiem īpašumā ir ierīkots vesels SPA komplekss – sauna, dziļš baseins ar kaskādi un burbuļvanna, sporta zāle ar zviedru sienu, vairākiem skrejceliņiem un velotrenažieri.

Vīnziņi noteikti novērtēs arī vīna pagrabu ar degustēšanas galdiņu. Privātmājas gaišais interjers rada siltuma un mājīguma sajūtu, savukārt apkārtējās teritorijas zaļie apstādījumi ļauj novērtēt dabas skaistumu un dāvāto spēku. Šā mierpilnā īpašuma vērtība ir 3 500 000 eiro.

Plašāku ieskatu meklē šeit.  

 
Foto: City24.lv

Privātmāja ar stiklotu fasādi Jūrmalas kāpu zonā

Priežu mežaudžu ieskautā privātmāja Mellužu kāpu zonā ir mūsdienīgs arhitektonisks risinājums. Stiklotā mājas fasāde vērsta pret jūru. Plašais un funkcionālais īpašums atbilst visaugstākajam komforta līmenim – tā pirmajā līmenī ierīkota labsajūtas rezidence ar sporta zāli, saunu, solāriju un atpūtas zonu, otrajā atrodas vairākas istabas, virtuve ar ēdamistabas zonu un plašu terasi, savukārt trešajā paslēpusies studija un guļamistaba ar ģērbtuvi un vannas istabu.

Mājas interjerā dominē viena krāsu palete, kur gaišas dekorācijas izceltas ar tumšiem paneļiem no dabīgā palisandra. Spilgtu akcentu piešķir itāļu dizaina mēbeles, kamīns ar marmora apdari, kā arī pārdomātās tekstilijas.

 Estētiski baudāmā īpašuma cena ir 2 985 000 eiro, plašāks ieskats tajā šeit.

 
Foto: City24.lv

Mūsdienīga privātmāja ar tiešo pieeju Lielupei

Mūsdienīgo privātmāju Valteros ekskluzīvu padara īpašuma sastāvā esošais Lielupes krasts ar laivu piestātni un peldvietu. Peldēšanas iespējas ir arī 4x12 metru lielajā piemājas baseinā, ko rotā īpašs mozaīkas flīzējums.

Mājas apdarē izmantoti tikai augstvērtīgi materiāli: Igaunijas dolomīta un koka apdares fasāde, lieli stiklojumi, dabīgā Japānas oša un akmens ekskluzīva iekšējā apdare, mozaīkas flīzes, Arclinea itāļu koka virtuve un sarkankoka terase ar pārkari uz upes pusi. Klusā Jūrmalas īpašuma cena ir 2 500 000 EUR. Plašāka informācija atrodama šeit.

Plašāka informācija atrodama šeit.

 
Foto: City24.lv

Moderna dizaina privātmāja Ķīšezera krastā

Īsts atradums arhitektūras gardēdim, kurš vēlas citādu mājvietu nekā vairākumam, ir šī netipiskās konstrukcijas privātmāja Mežaparkā ar terasēm vairākos līmeņos. Mājai ir privāta izeja uz ezeru no gandrīz 900 kvadrātmetru lielas pieguļošās teritorijas. It kā levitējoša, tā izpildīta ar pietāti pret skandināvu stilu un vērtībām.

Piemēram, starp tās trīs stāviem, kuros izvietotas četras guļamistabas, plaša viesistaba ar kamīnu, virtuves un ēdamistabas telpas, sauna ar atpūtas telpu un baseins, var pārvietoties ar liftu! Lofta interjers ieturēts melnbaltā krāsu gammā.

Moderna dizaina savrupmāja maksā 2 300 000 EUR, plašāka informācija apskatāma šeit.

 
Foto: City24.lv

Vēsturiska māja Mežaparkā ar nestandarta formas stiklojumiem

Tradīcijām bagātajā un augstus standartus respektējošajā Mežaparkā pieejama 1936.gadā celta, bet šobrīd pilnībā atjaunota privātmāja ar nestandarta formas logojumiem ēkas fasādē.

Pārdomāts vakara apgaismojums atstāj gluži Holivudas īpašuma iespaidu! Kompaktās privātmājas trijos stāvos izvietotas sešas istabas, kuru interjerā dominē klasisks krāsu trio – melns, balts un sarkans. Izsmalcinātā īpašuma cena ir 2 300 000 EUR.

Plašāka informācija pieejama šeit.

 
Foto: City24.lv

Grezna savrupmāja ar 10 istabām un dekoratīvo dīķi ar peldvietu

Asaros, vien 200 metru attālumā no jūras krasta, izvietota patiesi iespaidīga savrupmāja ar desmit istabām, privātu bibliotēku, pirti, peldbaseinu un pat burbuļvannu vienā no guļamistabām.

Elitārā īpašuma teritorijā iekopts daiļdārzs un dekoratīvais dīķis ar peldvietu. Mājas panorāmas logi, bagātīgā koka apdare, senatnīgās mēbeles, kamīns un prasmīgi izvietotie gaismas ķermeņi rada patiesi eleganta mājokļa iespaidu.

Sapņu īpašuma cena ir 2 111 112 EUR, neliels ieskats tajā atrodams šeit.

 
Foto: City24.lv

Privātmāja Āgenskalnā ar romantisku skatu uz Māras dīķi

Patiesi rets ir gadījums, kad tik krāšņa un bagātīga privātmāja atrodas pilsētas robežās. Šajā gadījumā - omulīgajā Āgenskalnā, turklāt tā ainaviskākajā vietā pie paša Māras dīķa. Tā kā māja atrodas smilšu kāpas virsotnē, pa viesistabas panorāmas logiem iespējams baudīt romantiskus skatus uz plašo un reljefaino teritoriju.

Dzīvojot šajā īpašumā, vasarā varēsiet baudīt siltus vakarus dārzā, bet ziemā - lūkoties kamīna liesmās un lampu atspulgos ezerā. Papildus plašai viesistabai, četrām guļamistabām un vairākām vannas istabām mājā ir izbūvēta arī sauna ar kamīnzāli, sporta zāle ar galda tenisu un plaša bibliotēka ar izeju uz jumta terasi, no kuras var vērot uguņošanu dažādos svētkos. 15 minūšu pastaigas attālumā no Vecrīgas esošā īpašuma cena ir 2 000 000 EUR.

Plašāks ieskats Āgenskalna pērlē šeit.

 
Foto: City24.lv

Savrupmāja ezera krastā ar gleznainu reljefu un trīs dīķiem

Ir grūti izvēlēties, kas padara Garkalnes rezidenci īpašu – neiedomājami plašā, apzaļumotā teritorija ar gleznaino reljefu un trīs privātiem dīķiem vai elitāras atpūtas iespējas mājas iekšienē? Reti kurš īpašums var lepoties ar veselu kamīnzāli, kur iekārtojums praktiski aicina rīkot džentlmeņu pokera spēļu vakarus vai uzspēlēt biljardu zāles priekštelpā.

Fiziskai rekreācijai unikālajā savrupmājā ir ierīkota pirts un dziļš baseins ar tramplīnu aktīvākām peldēm. Īsts saimnieks augsti novērtēs arī autonomo saimniecības zonu, kurā var iekārtot, piemēram, darbnīcu savam vaļaspriekam. Ir padomāts arī par saimnieces labsajūtu – interjerā veiksmīgi iekļauti romantiskie franču aizkari, ārā pacietīgi gaida guļamkrēsli saules peldēm, savukārt vēsākā laikā iedeguma cienītājai pieejama privāta solārija studija. Ekskluzīvu šo īpašumu padara visu uzskaitīto ekstru apvienojums, par kuriem prasa 1 500 000 EUR.

Vairāk par īpašumu – lasi šeit.

 
Foto: City24.lv

Moderna māja Daugavas krastā ar privātu laivu piestātni

Ekskluzīvo īpašumu TOP 10 noslēdz funkcionālā modernisma pārstāvis Ķekavas pusē. Šo savrupmāju Daugavas upes krastā var pelnīti saukt par pieczvaigžņu īpašumu, jo tajā atrodami it visi elitāras dzīvesvietas atribūti – SPA zona, baseins, sauna, biljarda zāle, mednieku istaba, vīna pagrabs un pat ziemas dārzs.

Reprezentablajos septiņu istabu apartamentos ir arī darba kabinets, terase ar skatu uz upi un pat atsevišķa veļas telpa. Vienlīdz vērtīgs ir arī teritorijas labiekārtojums, kurā paredzēts garšaugu dārzs, privāta laivu piestātne, apgaismojams tenisa korts un apsildāma garāža motocikliem un divām automašīnām. Par tik bagātīgu piedāvājumu īpašumam ir relatīvi pieticīga cena - 1 300 000 EUR.

Vairāk par īpašumu – lasi šeit.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu