«Forevers» šogad plāno apgrozījuma kāpumu 5-10% robežās

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Gaļas pārstrādes uzņēmums «Forevers» šogad plāno kāpināt apgrozījumu 5-10% robežās salīdzinājumā ar iepriekšējo gadu, pastāstīja kompānijas valdes loceklis Andrejs Ždans.

Jau ziņots, ka 2017.gadā «Forevers» plānoja sasniegt 12-18% apgrozījuma pieaugumu salīdzinājumā ar 2016.gadu.

«Atbilstošo neauditētajiem datiem esam izpildījuši iecerēto [aizvadītā] gada plānu, pakāpeniski kāpinot apgrozījumu. Prognozēju, ka 2018.gadā apgrozījums augs 5-10% robežās,» teica kompānijas valdes loceklis.

Viņš sacīja, ka pagājušais gads gaļas pārstrādes nozarē bija sarežģīts, tāpēc 2017.gada rezultāti ir vērtējami kā labi. Viens no izaicinājumiem aizvadītajā gadā bija izejvielu sadārdzinājums gada pirmajā pusē par vairāk nekā 15%, un cenu svārstības visa gada garumā. Nozarē joprojām atspoguļojas Āfrikas cūku mēra radītās sekas, kā arī to negatīvi ietekmē iedzīvotāju skaita kritums, kamdēļ turpinājās sīva konkurence un cīņa par katru pircēju, jo īpaši, ņemot vērā lielo gaļas ražotāju skaitu Latvijas tirgū. Vienlaikus konkurence ne vienmēr ir bijusi godīga. «Sasummējot visus apstākļus, esmu gandarīts, ka [2017.gadā] esam realizējuši iecerētos projektus un savā attīstībā neapstājamies,» teica Ždans.

«Forevers» valdes loceklis arī atzīmēja, ka veikalu tīkla paplašināšanas rezultātā uzņēmuma tirdzniecības vietu skaits pērn sasniedza 84, dodot uzņēmumam spēcīgu konkurences priekšrocību. Attīstot veikalu tīklu, kompānija pērn pieteica arī jauna zīmola konceptu «Gaļas lete», kā arī pirmo reizi atvēra veikalu-bāzi, kas orientējas uz pilno iepakojumu tirdzniecību, piedāvājot produkciju lētāk uz apjoma rēķina.

Viņš arī atzīmēja, ka pērn uzņēmums mainīja logo, kas bija pakāpenisks process, lai to ieviestu visos uzņēmuma darbības soļos. Šis darbs turpināsies arī šogad.

LETA jau vēstīja, ka «Forevers» 2016.gadā kopumā strādāja ar 31,686 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 5,2% vairāk nekā gadu iepriekš, savukārt kompānijas peļņa palielinājās par 4,6% un sasniedza 1,5 miljonus eiro.

«Forevers» reģistrēts Rīgā 1996.gadā, un tā pamatkapitāls ir 1,306 miljoni eiro. Uzņēmumam ir ražotne Rīgā, kā arī filiāles Jēkabpilī un Saldū. Ražošanas jaudas ir vairāk nekā 30 000 kilogramu produkcijas dienā. «Forevers» ražo desas, cīsiņus, kūpinājumus, kā arī svaigas gaļas produkciju. «Forevera» vienīgais īpašnieks ar 100% kapitāldaļu ir Andrejs Ždans.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu