LMT norēķinājies par pērn izsolē iegādātajām 5G frekvenču joslām

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TASS/Scanpix

Mobilo sakaru operators «Latvijas Mobilais telefons» (LMT) pilnībā norēķinājies par divām pērn iegādātajām 5G pakalpojumu sniegšanai piemērotajām frekvenču joslām, aģentūrai LETA apstiprināja Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas (SPRK) pārstāvji.

LETA jau vēstīja, ka LMT bija vienīgais izsoles pretendents, kurš iegādājās abas frekvenču joslas par to sākumcenu, kas kopā veidoja 500 000 eiro. No šīs summas 250 000 eiro tika samaksāti iepriekš, kā izsoles nodrošinājuma nauda, bet atlikušie 250 000 eiro uzņēmumam bija jāieskaita valsts budžetā līdz rītdienai, 6.janvārim, pretējā gadījumā SPRK varētu anulēt izsoles rezultātus.

Izsole notika 27.novembrī, bet tās rezultāti tika apstipirnāti 8.decembrī. Apstiprinot izsoles rezultātus, SPRK padome kā specifiskus radiofrekvenču spektra lietošanas tiesību nosacījumus noteica pienākumu līdz 2023.gada 31.decembrim saņemt vismaz vienu lietošanas atļauju katrā Latvijas pilsētā. Vienlaikus SPRK padome noteica specifiskus lietošanas tiesību nosacījumus attiecībā uz rediofrekvenču lietošanas tiesību tālāknodošanu. Nosacījuma neizpildes gadījumā, SPRK būs tiesības lemt par attiecīgajam komersantam piešķirto radiofrekvenču spektra lietošanas tiesību anulēšanu.

Kopumā lietošanas tiesības komercdarbībai Latvijas teritorijā uz desmit gadiem tika izsolītas divām radiofrekvenču spektra joslām - 3400 MHz līdz 3450 MHz un 3650 MHz līdz 3700 MHz, kas ietilpst radiofrekvenču diapazonā 3400 MHz līdz 3800 MHz, kuru paredzēts izmantot 5G pakalpojumu sniegšanai.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu