Kaimiņam piederošā «Suņu būda» kļuvusi par vietnes «ritakafija.lv» īpašnieci

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka / LETA

Saeimas deputātam Artusam Kaimiņam (KPV LV) pilnībā piederošais uzņēmums SIA «Suņu būda» kļuvis par vietnes «ritakafija.lv» īpašnieku, liecina augstākā līmeņa domēna «.lv» turētāja NIC publicētā informācija.

(Pievienots Kaimiņa komentārs 2.-3.rindkopā.)

Kaimiņš skaidroja, ka portāla iegāde ir «Suņu būdas» valdes priekšsēdētāja Gata Bērziņa pārziņā esošs jautājums, savukārt pats politiķis no uzņēmuma darbības «turoties pa gabalu». Atsaucoties uz Bērziņa pausto, parlamentārietis skaidroja, ka «ritakafija.lv» iepriekšējie īpašnieki nolēma pievērsties citam uzņēmējdarbības virzienam, tāpēc šo mājaslapu bija iespējams iegādāties par relatīvi zemāku summu.

Vaicāts, vai portāls varētu tikt izmantots priekšvēlēšanu kampaņas vajadzībām, parlamentārietis pauda neizpratni par šādu jautājumu, taujājot, kāpēc tas viņam būtu jādara. Ikvienam būs iespējams sekot līdzi «ritakafija.lv» saturam, lai pārbaudītu, kas tajā tiek publicēts, piebilda Kaimiņš.

Vietne iepriekš piederēja SIA «Gate To 8», kuras īpašnieki ir Ulams Mazulis un Klāvs Ašmanis.

«Ritakafija.lv» iepriekš pieminēta Baltijas pētnieciskās žurnālistikas centra «Re:Baltica» pētījumā par pseidoziņu portāliem.

Resursa toreizējie īpašnieki Ašmanis un Mazulis «Re:Baltica» pastāstīja, ka satikušies krīzes laikā studējot. Sākuši taisīt uzņēmumus - veidojuši un tirgojuši mājaslapas, vietni «kuponiem.lv», nodibinājuši arī kastinga aģentūru. Vēlāk sākuši veidot lapas sociālajā tīklā «Facebook» - sākumā vienu, tad dalīt auditorijas. Sākumā gribējuši pozitīvas ziņas, bet secinājuši, ka «Latvijā diemžēl pozitīvam ir 10-15 skatījumu». «Visi čīkst, [ka daudz negatīvā], bet, kad cilvēku sasniedz tas pozitīvais, viņš grib mazāk «šērot«. Ja ir dusma vai cepiens, tad izlasīs un vēl pierakstīs komentāru.»

SIA «Suņu būda» apgrozījums 2016.gadā bija 86 000 eiro, bet zaudējumi - 2223 eiro, liecina «Firmas.lv» informācija. Kaimiņš ir vienīgais uzņēmuma īpašnieks.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu