«Wizz Air» Latvijas reisos pērn pārvadājusi vairāk nekā pusmiljonu pasažieru

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Ungārijas zemo cenu aviokompānija «Wizz Air» pagājušajā gadā Latvijas reisos ir pārvadājusi 578 000 pasažieru, kas ir par 21% vairāk nekā iepriekšējā gadā, informēja «Wizz Air» pārstāvji.

Lidsabiedrība pērn ir sākusi lidojumus trijos jaunos maršrutos no Rīgas lidostas - uz Islandi, Itāliju un Izraēlu, kā arī paziņojusi par jaunu maršrutu uz Gruziju no 2018.gada marta.

Patlaban lidsabiedrība Rīgā ekspluatē divas lidmašīnas un klientu apkalpošanā nodarbina vairāk nekā 65 apkalpes locekļus, piedāvājot lidojumus uz 13 galamērķiem deviņās valstīs.

Šogad «Wizz Air» pārdošanā būs 700 000 biļešu no Latvijas, kas ir par 12% vairāk nekā iepriekšējā gadā, norādīja «Wizz Air» pārstāvji.

Pērn kopumā «Wizz Air» ir pārvadājusi vairāk nekā 28 miljonus pasažieru, kas ir par 24% vairāk nekā 2016.gadā. «Wizz Air» lidmašīnu parkam ir pievienojušies 14 jauni gaisakuģi - ar šīm 13 «Airbus» lidmašīnām «A321» un vienu «Airbus» lidmašīnu «A320» kopskaits ir sasniedzis 88 lidmašīnas.

Papildu lidmašīnas ļāva lidsabiedrībā papildus izveidot 600 tiešās darbvietas - patlaban lidsabiedrībā strādā vairāk nekā 3500 aviācijas speciālistu, kas atrodas 15 valstu 27 lidostās, tostarp divās jaunākajās «Wizz» bāzēs Londonā, Lūtonā, Lielbritānijā, un Varnā, Bulgārijā. Turklāt «Wizz Air» turpināja izvērst maršrutu tīklu ar vēl septiņām lidostām un vairāk nekā 100 jauniem reisiem, kas ir paplašinājuši tīklu līdz gandrīz 600 maršrutiem uz 145 galamērķiem 44 valstīs.

Tāpat «Wizz Air» parakstījusi «Airbus» lidmašīnu pasūtījums par vēl 146 «Airbus A320neo» saimes lidmašīnu iegādi. Jaunais līgums, kad to būs apstiprinājuši uzņēmuma akcionāri, palielinās kompānijas iesniegtos pasūtījumus «Airbus» līdz 282 lidmašīnām, nodrošinot paredzēto lidmašīnu piegādes plūsmu līdz 2026.gada beigām un ļaujot lidsabiedrībai turpināt augt, kā arī atjaunināt tās lidmašīnu parku.

    KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
    Svarīgākais
    Uz augšu